Trilyonluk vurgunu ortağı itiraf etti

Güncelleme Tarihi:

Trilyonluk vurgunu ortağı itiraf etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

İzmir'de vatandaşları, ‘‘Dövizinizi uluslararası spot piyasada değerlendireceğiz’’ diye kandırarak 1 trilyon lira dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Süleyman Çiçekdağ'ı ortağı ele verdi. Çiçekdağ suçlamaları kabul etmezken, ortağı Mustafa Köksal, ‘‘Bize para veren kimse kazanamadı. Almanya'daki gurbetçileri de dolandırdık’’ dedi.

EFES Bilgi Hizmetleri Şirketi'ni kurarak, 480 kişiyi 1 trilyon lira dolandırdığı iddiasıyla İzmir 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Süleyman Çiçekdağ, dün ikinci duruşmasına çıktı. 450 yıl hapis istemiyle yargılanan, tutuklu çıktığı ilk duruşmasında ise kefaletle serbest bırakılan Çiçekdağ, suçlamaları kabul etmedi. Kimseyi kandırmadıklarını, zorla para almadıklarını ileri süren Çiçekdağ, kendilerine verilen paraları müşterilerinin talimatları doğrultusunda uluslararası borsalarda değerlendirdiklerini söyledi.

Ortağın vicdan azabı

Çiçekdağ'ın ortağı Mustafa Köksal ise vurgun yaptıklarını, artık vicdan azabına dayanamadığı için her şeyi anlatacağını söyledi. Köksal şu ifadeyi verdi: ‘‘Şirkete 480 kişi para verdi, fakat kimse kazanamadı. Yurtdışında gösterdiğimiz Formula şirketinin adresi bir posta kutusundan ibaretti. Paraları Süleyman Çiçekdağ ve Yahudi ortağı İzak paylaşıyordu. Zeynep Özaltın da para transfer işlerini yönlendiriyordu. Hollanda ve Almanya'da da aynı şekilde gurbetçileri dolandırdık. Günlerdir gözüme bu yüzden uyku girmedi. Bunları söyledim artık vicdanen rahatım.’’

Adalet yerini bulsun

Şirkete 10 bin dolarını kaptıran ve duruşmayı heyecanla izleyen demir tüccarı Sevil Ağar, Köksal'ın itirafları karşısında sevinç gözyaşları döktü. Ağar, ‘‘İşte gerçekler ortaya çıkıyor. Adalet yerini bulsun, kimsenin yanına kâr kalmasın’’ dedi. Dava ertelendi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!