Trichet Almanya ve Fransa’yı suçladı

Güncelleme Tarihi:

Trichet Almanya ve Fransa’yı suçladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 12:34

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean-Claude Trichet, diğer ülkelere iyi örnek olmamaları yüzünden Almanya ve Fransa’yı kıtayı etkisi altına alan borç krizine temel oluşturmakla suçladı

Haberin Devamı

Pazar günü Alman Welt am Sonntag gazetesine konuşan Trichet, Avrupa’nın süper güçlerinin büyük ödünler verip, Avrupa Birliği İstikrar ve Büyüme Antlaşması’nı imzalayarak bütçe disiplininin yıkılmasına neden olduklarını belirtti.   

 

 Trichet, “Alman halkının bizim devlet tahvili satın alma politikamıza gösterdikleri hassasiyeti, 2004 yılında bu anlaşmanın ihlal edilmesine göstermelerini isterdim” dedi.  

    

ECB Başkanı aynı zamanda, hem Paris hem de Berlin hükümetlerinin, İstikrar Paktı’nda belirlenen bütçe açığı standartlarının aşılmasına tepki vermekte geç kaldıklarını belirtti.   

 

Haberin Devamı

BATMALARINA İZİN VERMEYİZ  

Trichet, Yunanistan, İspanya ve Portekiz gibi ülkelerin borçlarını ödeyememe gibi olasılığını ortadan kaldırdı ve “Böyle bir şeye izin vermeyeceğiz” dedi.

 

Küresel bankacılık sistemi için de sert açıklamalar yapan Trichet, “Büyük miktarlardaki maaşlar ve uzun vadeli olasılıkları göz ardı edip, kısa vadeli kazançlara bağlı olarak geliştirilen ikramiye paketlerinin gerçek ekonomide sürdürülebilir olmadığını belirtti.     

 

MALİ GÖZETİM TALEBİ

Diğer yandan Trichet’in gelecek hafta Avrupa Parlamentosu’na sunması beklediği öneriler dâhilinde, politikacılardan Euro Bölgesi yönetimindeki yetersizlikler eğilmelerini, yatırımcıların güvenin yerine getirmeleri ve başka bir krizi önlemelerini istemesi bekleniyor.

 

ECBbağımsız bir denetleme kurumu oluşturulmasına sebep olabilecek mali gözetim talebinde bulunabilir.  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!