Tren seferine 14 saatlik ihbar rötarı

Güncelleme Tarihi:

Tren seferine 14 saatlik ihbar rötarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2011 14:39

OSMANİYE’de bomba şüphesi ile dün akşamdan itibaren durdurulan tren seferleri, 14 saat süren çalışmaların ardından yeniden başladı.

Dün akşam saat 20.40’da ihbar alan jandarma ekipleri tren seferlerini durdurdu. Devlet Demir Yolları Adana Bölge Müdürlüğü’nde görevli operatörler, dün akşam saatlerinde daha önce birkaç kez terör örgütü mensuplarınca mayın patlatılan Yarbaşı-Bahçe arasındaki tüneller bölgesinde seyir halindeki yük treninden arıza sinyali alınca durumdan şüphelendi. Bu arada, Yarbaşı Tren İstasyonu’ndan hareket etmek üzere olan ve Mersin’den İslahiye’ye gittiği belirtilen yolcu treninin hareket etmesine izin verilmeyerek jandarmaya bilgi verdi. Tren raylarında bomba olabileceği ihbarı üzerine Düziçi İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler bölgeye sevk edildi. Jandarma, mayın arama köpeği ve sinyal kesici jammer ile birlikte, 4 kilometrelik tren yolunda bomba aradı. Yaklaşık 14 saat süren aramanın ardından herhangi bir mayın veya bombaya rastlanmadı.

Uzun süre iptal edilen tren seferleri tekrar başlarken bu sürede Yarbaşı Tren İstasyonu’nda bekletilen yolcular ise otobüslerle Bahçe, İslahiye ve Fevzipaşa’ya gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!