Travestiler hastane bastı

Güncelleme Tarihi:

Travestiler hastane bastı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Otoyolda polisten kaçarken trafik kazası geçirip ölen travesti 'Sima'nın arkadaşları hastane personeline saldırdı, acil servisin camlarını kırdı. Soyunarak da olayı protesto eden travesti grubu Çevik Kuvvet'in müdahalesi üzerine dağıldı.

Çapa - Müşteri bulmak için O-1 Karayolu'nun Merter - Topkapı mevkini mesken tutan travestiler, önceki gece arkadaşları 'Sima' takma adını kullanan Selahattin Çalgın'a bir otomobilin çarpması üzerine ortalığı ayağa kaldırdı.

Yol ortasında ağır yaralı olarak yatan arkadaşlarının etrafını çeviren ve yardım etmek isteyenleri yaklaştırmayan travestiler, Çalgın'a geç müdahale edilmesine neden oldu. Yarım saat sonra ambulansla bindirilebilen Çalgın yolda can verirken, götürüldüğü hastaneye koşan travestiler, acil servis önünde göğüslerini açarak rezalet çıkardı.

Kazada kasıt iddiası

Görgü tanıkları, saat 23.45'te, kimliği belirsiz bir kişinin kullandığı otomobilin, karşıdan karşıya geçmek isteyen travesti Sima'ya, kasıtlı olarak çarparak kaçtığını iddia etti. Kanlar içinde karayolunun ortasına yığılan 'Sima' takma adlı Selahattin Çalgın'ın arkadaşları, bir süre sonra etrafında toplandı.

Arkadaşlarının polisten kaçarken ezildiğini iddia eden travestiler, Çalgın'ın yanına hiç kimseyi yaklaştırmadı. Kendilerine yaklaşmak isteyenlere, kezzap şişelerini ve jiletleri gösterdiler. Travestiler, polislere, ‘‘Onu siz öldürdünüz, katiler. Allah sonunuzu bizim gibi etsin’’ diye bağırdı.

Hastanede rezalet

Kaza yerinde çarpmanın etkisiyle vücudunda kesik ve kırıklar oluşan travesti Selahattin Çalgın, ancak yarım saat sonra ambulansa bindirilebildi. Ağır yaralı olan Sima, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülürken aşırı kan kaybı nedeniyle yolda can verdi.

Çalgın'ın peşinden hastaneye gelen travestiler, öldüğünü öğrenince ortalığı birbirine kattı. Hastane personeline saldıran ve hakaret yağdıran travestiler, giysilerini parçalamaya başladı. Göğüslerini açan ve acil servisin camlarını kıran travestiler, Çevik Kuvvet tarafından güçlükle dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!