Trakya'da kar etkisini yitirdi

Güncelleme Tarihi:

Trakyada kar etkisini yitirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2009 12:43

EDİRNE ve Kırklareli'de önceki gün başlayan kar yağışı sabahtan itibaren etkisini yitirdi. Kar kalınlığı 15 santime kadar yükselirken, Bulgaristan'a geçişi sağlayan Edirne'nin Lalapaşa İlçesi'ne bağlı Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda dün gece etkili olan tipi nedeniyle duran ulaşım, bu sabahtan itibaren normale döndü.

Kar yağışının etkisini yitirdiği Kırklareli Dereköy'de de Karayolları ekipleri Gümrük Kapısı'nın ulaşıma kapanmaması için gece boyunca kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne ve Kırklareli'nin Demirköy İlçesi'nde kar yağışı, bu sabaha karşı etkisini yitirmeye başladı. Edirne'nin Lalapaşa İlçesi'ne bağlı Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda dün gece etkisini artıran tipi nedeniyle görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düştü, yolda 5 santimetreyi bulan kar birikintileri oluştu. Karayolları ekipleri sabaha kadar yolun ulaşıma kapanmaması için aralıksız kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı. Bulgaristan ise kendi tarafında etkili olan kar ve tipi nedeniyle Türk tarafında bekleyen TIR'ları almadı. Bunun üzerine Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda 5 kilometre TIR kuyruğu oluştu. Tipinin sabaha karşı etkisini yitirmesinden sonra TIR'ların geçişine izin verildi.Şuan ulaşımda bir sıkıntı yaşanmıyor.

Kırklareli'nin Demirköy İlçesi'nde ise kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu. Yağan kar ise en çok çocukları mutlu etti. Haftasonu olması nedeniyle çocuklar gönüllerince kar topu oynayıp eğlendi. Bulgaristan'a geçişi sağlayan ve kar kalınlığının 15 santimetre olduğu Dereköy'de ise karayolları ekipleri Dereköy Gümrük Kapısı'nın ulaşıma kapanmaması için kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar yağışının etkisini yitirdiği Dereköy'de, buzlanma ve yolda biriken kar nedeniyle araçların zincirsiz geçişine izin verilmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!