Trakya'da kar başladı

Güncelleme Tarihi:

Trakyada kar başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2009 12:26

BALKANLAR üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Trakya’da kar yağışı başladı.

SOĞUK HAVA ETKİSİNİ ARTIRACAK

Haberin Devamı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

YURTTAN KAR MANZARALARI

MARMARİS'TE YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ

İDO DIŞ HAT SEFERLERİ İPTAL

Kırklareli'nin Bulgfaristan sınırındaki Dereköy'de 2 santim kar altında kaldı. Demirköy İlcçesi'nde de sabah kar yağışı başladı. Günlük yaşamı etkilemeyen kar yağışı nedeniyle karayolları ekipleri, Bulgaristan’a geçişi sağlayan Dereköy Gümrük Kapısı yolunun buzlanma nedeniyle ulaşıma kapanmaması için tuzlama çalışması yapıyor.

BODRUM'DA SAĞANAK KABUS OLDU

 Muğla'nın Bodrum İlçesi´nde devam eden sağanak yağış hayatı felç etti. 100'ün üzerinde evi su bastı. Metrekareye 80 kg. yağışın düştüğü Bodrum'da sitelerin bahçe duvarları çöktü, arabalar sürüklendi.

Bodrum´da dün (Perşembe) sabah saatlerde başlayan ve aralıksız 36 saat devam eden sağanak yağış ilçede hayatı kabusa çevirdi. Bodrum merkez, Yalı, Turgutreis, Konacık, Bitez, Ortakent- Yahşi beldeleri ile Akyarlar ve Kızılağaç köylerinde yaklaşık 100'ün üzerinde ev, 12 turistik tesis, 10 restoran ve kafeteryanın sular altında kaldığı ve karayolunun 45 km.lik bölümünün kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

Akyarlar Köyü´nde tripleks villada yaşayan turizmci Halil Ağırtaş, gece saat 03.00 sıralarında evin alt katına dolan suların 1,5 metreyi bulduğunu belirterek, ``Suyun nereden geldiğini anlayamadık. Durumu görünce şoke olduk. Eşimi ve iki çocuğumu zorlukla dışarı çıkarttım. Beyaz eşyaların hepsini yeni almıştım, şu anda buzdolabı koltuk takımları hepsi suyun içinde kaldı. Canımızı kurtardığımıza sevinemedik'' dedi.

Turgutreis´te benzer sıkıntılar yaşandı. Su yüksekliğinin 1,5 metreyi geçmesi üzerine villalarda oturanlar evlerini terk etmeye başladı. Suları boşaltmak isteyen belediye vidanjörleri de hummalı bir çalışmaya girdi.  Turgutreis-Akyarlar yolu trafiğe kapanırken jandarma güçleri ve belediye ekipleri evlerde mahsur kalanları kurtarmaya başladı.

Bodrum´da ise bazı sitelerin duvarları yıkıldı. Sabaha karşı arabalar sel sularına kapılarak sürüklendi. Pınar Sitesi'nin Müdürü Mustafa Demirkol, ``15 yıldır Bodrum'da yaşıyorum böyle yağış görmedim. Yollar parçalandı, bahçe duvarları yıkıldı. Sadece bizim sitede 30 bin liralık  maddi zarar var'' dedi.

Haberin Devamı

Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, belde ve köylerde yaşanan kabusun ilçe merkezinde görülmediğini belirterek, ``Alt yapı çalışmalarının büyük bir bölümünü tamamladık. Yağmur öncesi gerekli tüm tedbirleri aldık, birkaç otelin otoparkı ve iki evdeki su baskınına anında müdahale ettik, Ekiplerimiz 24 saat alarmda olduğu gibi beldelerde yaşanan felaket için her türlü araç ve gereç yardımında bulunuyoruz'' dedi.

Meteoroloji yetkilileri Bodrum'da sağanak yağışların pazartesi gününe kadar aralıklarla devam edeceğini belirtti.

KARTALKAYA'DA KALINLIK 25 SANTİMETRE

BOLU’nun kayak merkezi Kartalkaya’da yoğun kar yağışı etkili oluyor. Kar kalınlığının 25 santimetreye ulaştığı Kartalkaya’da oteller yeni sezon için hazırlıklarını tamamladı.

Köroğlu Dağları’nın zirvesindeki 2100 rakımlı Kartalkaya’da dün gece başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Sezon için tüm hazırlıklarını tamamlayan Grand Kartal, Kartal ve Dorukkaya otellerinin işletmecileri kar yağışının hafta sonu ve önümüzdeki hafta da devam edecek olmasının sevincini yaşıyor.

Grand Kartal Oteli Genel Müdürü Halit Ergül, “Çok güzel bir kar yağışı var. Kar yağışının hafta sonu ve önümüzdeki hafta da devam etmesi bekleniyor. 15 Aralık’ta sezonu açıyoruz. Yılbaşı için ise şimdiden rezervasyonları olmaya başladık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!