Trafoda kedi yok

Güncelleme Tarihi:

Trafoda kedi yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 23:44

TÜRKİYE, anayasa değişikliğine ilişkin referandum için 16 Nisan Pazar günü sandık başına gidiyor. Yurtiçinde 55 milyon 319 bin 222 seçmen, 167 bin 140 sandıkta oy kullanacak. Bu rakamın 1 milyon 269 bin 282’sini, oy verme gününe kadar 18 yaşını dolduran genç ve yeni seçmenler oluşturuyor.

Haberin Devamı

YSK’nın CHP temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, herkesi oy vermeye çağırarak, “Endişeye de gerek yok. SEÇSİS güvenli, Suriyeli seçmen yok, mükerrer seçmen yok, trafoda kedi yok” dedi. Yakupoğlu şu değerlendirmeleri yaptı:

BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR
“Sosyal medyadan insanları sandıktan uzaklaştırmak için mesajlarla bilgi kirliliği yaratılıyor. Bu mesajlar ‘Hayır oyu geçersiz olacak’ diye başlatıldı. Şimdi ‘Sandık sonuç tutanağında eksik bilgi var’ diye mesaj yayılıyor. Bunların hiçbirinin gerçekle ilgisi yok. Seçim takvimi normal seyrinde devam ediyor.

SEÇMEN KAĞIDI GELMEYEN DE OY VEREBİLECEK: Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar da oy verebilecek. Kağıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kâğıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy kullanabilecek. T.C. kimlik numarası olmayan kimlik belgesi ibraz edenlerin oy kullanabilmesi için seçmen bilgi kâğıdı veya T.C. kimliğini ispata elverişli bir belgeyi de ibrazı şart olacak.

YSK’NIN SİTESİNDE: Seçmenler, ‘www.ysk.gov.tr’ sitesinden hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecek. İki ayrı renkten oluşan birleşik oy pusulaları ile ‘tercih’ mührü kullanılacak. 

HANGİ OY GEÇERSİZ?
Vatandaşlarımız oy pusulalarını çizmesinler, yırtmasınlar, diğer tarafa taşırmasınlar, ortaya basmasınlar. Tercihleri neyse o bölümün üzerine mührü bassınlar. Tek tarafta birden fazla mühür olmasında da sakınca yok. Bunun dışındaki oylar geçerli sayılacak. YSK genelgelerinde de bu açıkça yazılı. Sitemizden inceleyebilirler.

Trafoda kedi yok


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!