Trafik terörünün Zeyna’ları

Güncelleme Tarihi:

Trafik terörünün Zeyna’ları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ölümden döndüler canavara savaş açtılar

Gece konser dönüşü geçirdikleri trafik kazasından

sonra ölümle girdikleri zor savaşı kazanan Işın,

Ebru ve Özlem, şimdi trafik terörüne savaş açtılar.

Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Serkan Mehmet Erdem, 23 Temmuz 1999 gecesi, alkollü olduğu halde otomobille trafiğe çıkmıştı. Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda kırmızı ışığı ihlal eden Erdem, içinde Özlem Yanardağ, Işın Ekinci ve Ebru Eymur ile arkadaşları Bülent Büyükkahraman'ın ve sürücü Cem Göksungur'un bulunduğu Honda otomobile soldan çarpmıştı. Işın, geçirdiği trafik kazası sonucu ayakta, Ebru 15 gün hastanede tedavi gördü. En ağır yarayı Özlem almıştı. Hastaneye götürüldüğünde iç kanaması vardı. 10 gün yoğun bakımda, 45 gün hastanede kaldı.

Yeni bir misyon başlattılan

Kazanın üzerinden 10 ay geçti. Üçü de, hayatlarına bıraktıkları yerden devam ettiklerini söylüyorlar. Tabii birçok ders alarak çıkmışlar bu kazadan. Kendilerinden özür bile dilemeyen, duruşmalara çıkmayan trafik canavarlarını bir kenara bırakıyorlar. 'Onu vicdanıyla baş başa bırakıyoruz' diyerek, kendi üzerlerine düşen göreve konsantre oluyorlar.

En son Selin Uras ve Erdem Celasun'u öldüren Bağdat Caddesi kazasıyla sarsılmışlar. Bu sarsılış, farklı bir misyon yüklemiş onlara. Artık kendilerini ve yakınlarını koruyup, uyarmak dışında da bir şeyler yapma kararı almışlar. Üç genç kız, yeni bir savaş başlatıyor. Trafik Terörüyle Savaş!

Ebru ve Işın, imza kampanyası başlatmışlar. Özlem de, Selin'in babası Boray Uras'ın trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla kuracağı derneğin halkla ilişkilerini yürütmeye hazırlanıyor. ‘‘Trafik canavarıyla tanışmış insanlar bir araya gelmeli. Kabul edilmeli ki, trafik kazaları da bir terör. Sivil inisiyatifimizi kullanarak bir şeyler yapmalıyız’’ diyorlar.

Mesajları kısa ve öz: ‘‘Terörle savaşta, tek nefes tek yürek!’’

Anlamlı işbirliği

Bağdat Caddesi'ndeki trafik terörünün son kurbanı Selin Uras'ın babası Boray Uras ile Özlem, Işın ve Ebru el ele verecekler, Selin'leri onlardan koparan trafik terörüne karşı. Boray Uras'ın, KASDAV önderliğinde trafik terörünü önleme amacıyla kurulacak derneğinde, halkla ve basınla ilişkiler, Özlem'den sorulacak. Özlem en çok Boray Uras'ın, Ankara'ya gerçekleştireceği yürüyüşe eşlik etmek istemiş. Ama Uras, kendisini 'İş şova dönüşebilir' diye uyardığı için vazgeçmiş. Uras'ın yürüyüşü 7 Haziran'da başlayacak.

Hep dikkatli

hep tetikte

Işın Ekinci, ‘‘Biz sıramızı savdık, diye bir şey yok!’’ diyor: ‘‘Her trafik kazasıyla, bu terörün yanıbaşımızda solumaya devam ettiğini hissediyoruz.’’

Arka koltuk mu

bir daha tövbe

Ebru Eymur kaza sırasında arka sağ koltukta oturduğu için, bir daha hiçbir otomobilin arkasına oturmadığını söylüyor. ‘‘Sadece ön koltuğa oturuyorum. Sanki orası daha az tehlikeliymiş gibi’’ diyor gülerek. Işın, korka korka da olsa kullandığı otomobiliyle, hiçbir sarı ışıkta geçmiyor. ‘‘Hep temkinliyim. Geceleri de asla araba kullanmıyorum’’ diye anlatıyor.

Asla ehliyet

almayacak

Özlem Yanardağ, ehliyet almayı düşünmüyor. İster servis, ister minübüs hangi araca binerse binsin, şoförü uyarmaktan çekinmiyor. 'Kemeri niye takmadınız', 'Hálá sarı ışıktayız, yeşil yanmadı ki' gibi sözlerle pek çok şoförü çileden çıkarsa da, aldırmıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!