Trafik magandaları

Güncelleme Tarihi:

Trafik magandaları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya'da yerli trafik magandalarına yabancılar da eklendi. Kaş'ta kamyonet üzerinde seyahat eden Alman turistler herkesi şaşırttı.

TRAFİK KOMEDİSİ

ANTALYA'da yaşanan trafik keşmekeşine insan gülsün mü ağlasın mı karar veremiyor. Örneğin bizimkilerin Antalya'daki ‘‘Koltuk konforlu’’ kamyonet magandalığı ile turistlerin Kaş'taki kamyon üstü seyahat magandalığı bu işin boyutlarının komedi sınırını bile zorladığını gösteriyor.

KAMYONET SEFASI

Kent merkezinde yaşanan ilk olayda ev taşıdığı tahmin edilen bir aile kamyonetin arkasına koltuk yerleştirip sere serpe uzanarak seyahat ederken, turistik ilçe Kaş'taki ikinci olay ise insana sanki magandanın milliyeti olmaz sözünün doğruluğunu hatırlatıyor.

YÖNTEM FARKI

Ayrıldıkları tek nokta ise yöntem farkı. Bizimkiler bu işi daha konforlu yapmaya özen gösterirken, eski Doğu Alman kökenli turistler biraz ilkel metot kullanıyor. Yabancı magandaları görenler de, ‘‘ Onları da kendimize benzettik’’ demekten kendilerini alımıyor.

Sanki evlerindeler

Antalya'da ev taşıdığı tahmin edilen yaşlı kadın ile yanındakiler, bir kamyonetin arkasına koydukları koltuklara sere serpe yerleşmişler. Çoluk çocuk, sanki evlerindeymiş gibi kamyonetin üzerindeki koltuklarda oturarak yollarına gidiyorlar.

Onlar da bize benzedi

Almanya'dan kamyonetle Kaş'a geziye gelen turist kafilesi hayatlarını tehlikeye atan hareketleri ile görenleri şaşırttı. Hareket halindeki aracın üzerinde yolculuk yapan turistler, trafik kurallarını hiçe saydı. Süreyya ŞEYHOĞLU/KAŞ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!