Trafik kazasında rekor ceza: 66 ve 25 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Trafik kazasında rekor ceza: 66 ve 25 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2007 13:07

KIRIKKALE yakınlarında 10 ay önce neden oldukları zincirleme trafik kazasında yanarak ölen 6 kişiyi ‘kasten öldürmek’ten yargılanan Erdoğan Zenger ve oğlu Kenan Zenger, önce 4'er kez ömür boyu, 2'şer kez de ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların duruşmalardaki iyi hallerini gözönünde bulunduran mahkeme heyeti, Erdoğan Zenger'in cezasını 116 yıl 8 ay, oğlu Kenan Zenger'in cezasını ise 58 yıl 4 aya düşürdü.

Haberin Devamı

Tüyler ürperten kaza Kırıkkale- Samsun karayolunun 4'üncü kilometresinde 1 Şubat 2007 tarihinde meydana geldi. Erdoğan Zenger'in kızıyla evli olan Erdal Koray, eşinden boşandı. Bunun üzerine Zenger ve Koray aileleri arasında husumet oluştu.

İddiaya göre olay günü de 2 aile fertleri tartıştı. Bunun üzerine Koray ailesi 38 SV 037 plakalı minibüse binerek kaçmaya, Erdoğan Zenger de yanında eşi Nazife ve oğlu Kenan'la birlikte yönetimindeki 19 AYL 462 plakalı otomobille onları kovalamaya başladı.

Çorum’dan Ankara yönüne giden minibüsü kovalayan otomobilden iddiaya göre minibüse av tüfeğiyle ateş açıldı. Bu sırada otomobil, Neşet Koray'ın kullandığı minibüse arkadan çarpıp, karşı şeride fırlattı. Minibüs karşı yönden gelen kamyonun altına girerek 20 metre sürüklendi ve kamyonla birlikte alev aldı. Minibüste bulunan Neşet Koray, Erdal Koray, Serpil Koray, Eren Koray ile kamyon sürücüsü Mustafa Bulut yanarak can verdi. Otomobilin minibüse çarması sonucu da, Erdoğan Zenger'in eşi Nazife Zenger yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

SUÇSUZ OLDUKLARINI SÖYLEDİLER

Kaza sonrası Erdoğan Zenger ve oğlu Kenan Zenger hakkında ‘6 kişiyi kasten öldürmek’ suçundan Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Bugünku karar duruymasına çıkan tutuklu sanıklardan Erdoğan Zenger savunmasında, olayın kaza olduğunu öne sürerek, “Ben konuşmak amacıyla yola çıkmıştım. Herhangi bir kastım olsa, arabamda silah vardı, silahla vururdum. Oğlumun da olayla bir ilgisi yoktur” dedi. Oğul Kenan Zenger de olayda kendisinin hiçbir suçunun olmadığını söyledi.

ÖNCE 6'ŞAR KEZ MÜEBBET

Kararını açıklayan mahkeme, sanıkları ‘kasten adam öldürmek’ suçundan önce 4'er kez ömür boyu, 2'şer kez de ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların duruşmadaki iyi hallerini gözönünde bulunduran mahkeme heyeti, Erdoğan Zenger’in cezasını toplam 116 yıl 8 aya, oğlu Kenan Zenger’in cezasını da ‘bu suça yardım etmekten’ toplam 58 yıl 4 aya düşürdü.

Erdoğan Zenger ve oğlu Kenan Zenger, duruşmadan sonra Kırşehir Cezaevi'ne gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!