Trafik için referandum

Güncelleme Tarihi:

Trafik için referandum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bakırköy ilçesi Yeşilköy Mahallesi Muhtarlığı, trafik düzenlemesi ile ilgili bir referandum düzenledi. Muhtar Bülent Yurtsever'in yönetiminde gerçekleştirilen referandumda 909 mahalle sakini oy kullandı. Şu anki uygulamayı kabul etmeyerek yeni projeyi destekleyenlerin sayısı 541, yeni projede de değişiklik yapılmasını isteyenlerin sayısı 346 olarak belirlendi.

Oylamaya katılan 223 kişinin ortak isteği ise şöyle; Florya'dan gelen ana yolun Yeşilköy Toplukonut Sitesi içine yönlendirilerek trafiğin anormal şekilde yoğunlaştırılmaması. Alternatif olarak bu yolun belediye tesisleri önünden alt geçit veya üst geçit ile sahil yoluna trafiğin aktarılması öngörülüyor. Böylece en kısa zamanda trafik yoğunluğunun bu site içindeki yoldan alınıp Halkalı Caddesi üzerinden verilerek şimdiki mevcut köprü altından Yeşilköy dışına aktarılması isteniyor.

Referandumda İstasyon Caddesi'nden Ümran Sokak'a giriş verilmesi, bu caddeye park yasağı konması, trafik yönünde tek taraflı park yapılması, sadece ana caddelerin tek yön olarak kullanılıp ara sokaklara karışılmaması ve Sait Kesler Sokak'ın gidiş geliş olarak uygulanması gibi istekler de dile getirildi.

REFERANDUM SONUCU

Kullanılan oy sayısı:

909

Geçersiz oy:

7

Mevcut uygulamayı kabul eden:

15

Uygulamayı kabul etmeyerek

yeni projeyi destekleyen:

541

Uygulamayı kabul etmeyerek

yeni projede de değişiklik

yapılmasını isteyen:

346

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!