Trafik cezası sorgulama ve HGS ceza sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Trafik cezası sorgulama ve HGS ceza sorgulama işlemleri nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 11:14

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesi altında toplanan sorgulama işlemleriyle trafik cezası veya otopark sorgulama işlemlerinizi, PTT online hizmetlerinden de HGS geçiş ihlali ceza sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Son dönemde tüm kurumların online hizmet verdiği işlem sayısı artmaya başladığı gibi, vatandaşların da bu işlemleri online olarak gerçekleştirme oranı bir hayli yükseldi. Daha az zaman harcayarak istedikleri yerden sorgulama işlemlerini yapabilen vatandaşlar artık sıra beklemek zorunda kalmıyor. Araç sahiplerinin ve sürücülerin en çok sorgulama yaptığı işlemlerin başında ise trafik cezası ve HGS cezası sorgulama işlemleri geliyor. Online olarak gerçekleştirilen bu iki işlem sayesinde zaman kaybetmeden trafikte yaşadığınız sorunlarınızı çözebiliyorsunuz.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

EGM’nin resmi web sitesinde vatandaşlara sunduğu hizmetlerden biri de trafik cezası sorgulama işlemidir. ‘www.egm.gov.tr/sayfalar/trafik_sorgulari.aspx‘ adresine girerek trafik cezası ve otopark sorgulaması yapabilirsiniz. Bunun için gereken bilgiler ise şu şekildedir:

Haberin Devamı

- Sorgulama yapan kişinin adı soyadı

- Doğum yılı

- T.C. kimlik mo

İstenen bilgileri girdikten sonra sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

HGS CEZA SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

PTT online hizmetlerinden olan HGS ceza sorgulama işlemleri için ‘https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/’ web sitesini kullanmanız gerekmektedir. HGS geçiş ihlali ceza sorgulaması için üst menüde ‘Geçiş İhlali Sorgula’ sekmesine tıklamanız ve ardından aracınızın plaka numarasını girmeniz gerekmektedir. Böylece HGS cezanızın olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Son 2-3 güne ait olan HGS geçiş ihlal kayıtlarının sisteme daha geç düşebileceğini unutmayınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!