Trafik canavarı ’Kör Mesut’

Güncelleme Tarihi:

Trafik canavarı ’Kör Mesut’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sarıyer'de önceki gün Trafik Denetleme Şubesi Şahin Ekipleri'nin yaptığı kontrolde bir gözü hiç görmeyen, bir gözü de çok az gören Mesut Yılmaz'ın buna rağmen 2 yıl önce ehliyet aldığı ortaya çıktı. Hacıosman Bayırı'nda yolda seyreden bir kamyonun sürekli olarak şerit ihlal etmesi ve kontrolsüz bir şekilde gitmesi üzerine takibe geçen ekipler, kamyonu durdurdu.

Ehliyetine el konuldu

Sürücü Mesut Yılmaz'ın evrakını inceleyen polisler, sürücünün gözlerinden birinin hiç görmediğini, diğerinin ise kör denebilecek kadar az gördüğünü tespit etti. Polis, Yılmaz'ı teste tabi tutarak trafik levhalarındaki yazıları okuyamadığını ve hatta gösterdiği 4 parmağı 3 parmak olarak gördüğünü saptadı. Mesut Yılmaz'ın bu durumu karşısında dehşete düşen polis, sürücüyü gözaltına aldı. Hastaneye sevk edilen ve ehliyetine el konulan Mesut Yılmaz'ın kamyonu trafikten alıkonuldu. Yılmaz, ehliyetinin verilmesi ve kamyonun serbest bırakılması için hatırlı dostlarını polisle görüştürmek istedi fakat başarılı olamadı.

Kamyonu yalpalayınca yakalandı

Gözlerinden biri hiç görmüyor diğeri az görüyorSürücü Mesut Yılmaz yakalandıktan sonra, ‘‘Birkaç gün önce rahatsızlandım o yüzden bulanık görüyorum. Yoksa gözlerimde bir şey yok. Ehliyetimi 1997'de Gaziosmanpa-şa' dan aldım. O günden beri kamyon kullanıyorum. Bir aydır da Şaban Dalkılıç adına 100 milyona şoförlük yapıyorum’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!