Trafik canavarı Baran sabıkalı

Güncelleme Tarihi:

Trafik canavarı Baran sabıkalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

BAĞDAT Caddesi'nde otomobiliyle yarışırken, üniversite öğrencileri Erdem Celasun ile Selin Uras'ın ölümüne neden olan 20 yaşındaki trafik canavarı Baran Balcıoğlu sabıkalı sürücü çıktı. Arkadaşları arasında, 'Turbo Baran' olarak tanınan Baran Balcıoğlu'nun, Bağdat Caddesi ve çevresinde hız limitlerini defalarca ihlal ettiği, tehlikeli araç kullandığı ve bu yüzden de çok sayıda trafik cezası kesildiği belirlendi.

Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV bölümü 2. sınıf öğrencisi Baran, 150 beygir gücündeki 1996 model Opel Astra spor otomobiliyle, geçen ay Bağdat Caddesi'nde hız sınırını aşınca trafik polisleri peşine takıldı. Tehlikeli şekilde ara sokaklara girerek arkasındaki polisleri atlatan Baran, yarım saat sonra benzin alırken yakalandı. Karakola götürülen Baran'a nasihat eden polisler, ceza olarak 20 şınav çektirip, bıraktılar.

Baran, polisi nasıl atlattığını bilgisayarda chat yaptığı arkadaşlarına ballandıra ballandıra anlattı. Son olaydan sonra tutuklanan Baran ifadesinde, ‘‘Frene bastım ama 160 kilometre hızla gittiğim için duramadım’’ dedi. Baran hakkında tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu iki kişinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla 4 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!