Trabzon'da patlama: 3 asker yaralı

Güncelleme Tarihi:

Trabzonda patlama: 3 asker yaralı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 26, 2012 09:36

Trabzon’un Düzköy İlçesi’nde Jandarma Karakolu’nda görevli askerlerin çöp dökmek istedikleri sırada konteynere yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 1’i ağır 3 asker yaralandı. Bu arada Vali Recep Kızılcık, yaralı askerleri hastanede ziyaret etti. Vali'nin 'Nasılsın?' diye sorduğu yaralı askerlerden Jandarma Er Doğan Özkartal, 'Komutanım nerede?' diye sorduktan sonra bayıldı.

Haberin Devamı

Olay saat 07.30’da Ortamahalle Karanfil Sokak’ta meydana geldi. İlçe Jandarma Karakolu’ndan çöpleri alarak ayrılan 3 asker, yaklaşık 50 metre uzakta aynı sokaktaki konteynere dökmek isterken, şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 3 asker yaralandı.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Durumu ağır olan Jandarma Er Doğan Özkartal Düzköy Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Trabzon’a sevkedilerek, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Diğer 2 asker ise Düzköy Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edildi.

OLAY YERÄ°NDEN FOTOÄžRAFLAR

VALÄ° YARALI ASKERLERÄ° ZÄ°YARET ETTÄ° / WEB TV

VALÄ° KIZILCIK: PATLAYICI UZAKTAN KUMANDAYLA ATEÅžLENDİ Â

Patlamanın ardından Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ve İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul Düzköy’e gitti.

Haberin Devamı

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, ilçede yetkililerden bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, Düzköy’deki patlayıcının uzaktan kumandayla ateşlendiğini söyledi. Vali Kızılcık, "Uzaktan kumandalı bir mayın kullanılarak üç askerimiz yaralandı. Sabah saatlerinde bir askerimiz çöpü döktüğü esnada çöp konteynerinin içinde uzaktan kumanda düzeneği ile yapıldığını tahmin ettiğimiz bir patlayıcı patladı. Meydana gelen olayda 3 askerimiz yaralandı. 2 askerimiz çok hafif, 1 askerimiz biraz daha ağır şekilde yaralandı. Yaralanan askerimiz hastanede. Hayati tehlikesi yok. Durumu iyi. Tedavisi sürüyor. Gerekli tetkikleri yapılıyor. Temennimiz can kaybının olmamasıdır" dedi.

Vali Kızılcık, saldırıyı kimin düzenlediği ile ilgili bir soruyu yanıtlarken de, "Uzaktan kumandalı bir düzenekle olay gerçekleştirildiği ve bu düzeneği de terör örgütü kullandığı için bu olayı terör örgütünün gerçekleştirmiş olabileceğini tahmin ediyoruz. Ama elimizde kesin bir kanıt yok" diye konuştu.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, bir süre sonra yaptığı ikinci açıklamada ise ilk açıklamasındaki 'mayın' tabirini düzelterek, "Mayın olduğunu söyleyemeyiz. Henüz elimizde net bir delil yok. Tek bir patlayıcı olduğundan şüpheleniyoruz" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

"KOMUTANIM BENÄ° UNUTMAYIN" DEDÄ°, AMELÄ°YATA ALINDI

Vali Kızılcık, Düzköy ilçesi Jandarma Komutanlığı yakınında meydana gelen patlamada yaralanan askerleri hastanede ziyaret etti.

Vali Kızılcık, ilk olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne giderek, ağır yaralı Jandarma Er Doğan Özkartal’ı ziyaret etti. KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen ve Başhekim Prof.Dr. Tevfik Özlü’den yaralı askerin durumuyla ilgili bilgi alan Vali Kızılcık, Acil Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavisi süren Doğan Özkartal’ın yanına da gitti. Vali Kızılcık’ın "Nasılsın?" diye sorduğu yaralı asker, "Komutanım nerede?" deyince, Vali’nin çağrısı üzerine bir yüzbaşı "Buradayım" diyerek yaralı askerin yatağının yanına geldi. Bu sırada er Doğan Özkartal’ın, "Komutanım beni unutmayın" dediği duyuldu. Vali ve komutanın "Merak etme seni unutmayız" sözlerinin ardından kısa bir süre sonra yaralı asker kendinden geçti.

Haberin Devamı

Vücudunun bir çok yerine şarapnel parçası isabet ettiği belirtilen Ağrı nüfusuna kayıtlı er Doğan Özkartal, acil olarak ameliyata alındı. Bu sırada yaralı asker için polis telsizinden de 4 ünite A RH (+) kan anonsu yapıldı ve görevli polisler kan vermeye çağrıldı.

"ÖNCE PATLAMA SESİ DUYDUK SONRA SAVRULDUK"

Vali Recep Kızılcık, daha sonra Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçerek, ilk tedavileri Düzköy’de yapılan yaralı erler Recep Hasanoğlu ve Ali Osman Cihan’ı ziyaret etti. Yaralı askerlerden Recep Hasanoğlu, Vali Kızılcık’ın sorusu üzerine olayın nasıl olduğunu anlatırken, "Önce bir patlama sesi duyduk sonra savrulduk" dedi. İki askere de geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Kızılcık hastaneden ayrıldı.

Haberin Devamı

PARÇALAR SAMSUN’A GÖNDERİLDİ

Bu arada patlamanın olduğu bölgeden toplanan şarapnel parçalarının incelenmek üzere Samsun’daki Kriminal Laboratuvarı’na gönderildiği öğrenildi. Burada yapılacak incelemenin ardından patlayıcının özellikleri belirlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!