Tövbekár metalci

Güncelleme Tarihi:

Tövbekár metalci
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2001 00:00


Haberin Devamı

Megadeth'in efsanevi lideri Dave Mustaine, Hürriyet'e verdiği röportajda tam bir 'tövbekár' portresi çizdi. Mustaine, ‘‘Megadeth 18 yılı geride bıraktı, hayatınızda neler değişti?’’ sorusuna ‘‘Evlendim, iki çocuğum oldu. İçki, sigara ve uyuşturucuyu da bıraktım’’ diyerek cevap verdi. Önceki gün İstanbul'da bir konser veren Megadeth'in solisti, gitaristi, bestecisi, kısacası herşeyi Dave Mustaine, Heavy Metal tarihinin en önemli isimlerinden. Metallica'nın ilk kadrosunda yer aldı. Sonra Megadeth'i kurdu. Aralarında benim de bulunduğum çok sayıda uzun saçlı genci peşinden koşturdu. Sonra dünya değişti, heavy metal yıldızları yaşlandı ve bir dönem kapandı. ‘‘Artık sistem bizi kabul etti’’ diyen Dave Mustanie'nin yüzündeki yorgun ve bıkkın ifade imza günün yorgunluğundan öte bu hikayeyi anlatıyor gibiydi. Kapı önündeki kalabalığa bakıp ta, ‘‘bu iş ölmemiş’’ diye gaza gelenler de içerdeki, cılız ve cansız bin 500 kişilik toplulukla karşılaşınca acı bir şok yaşadı. Şarap tercihi Güzel Marmara olan bir hayran kitlesine 40 milyondan bilet satılmaya kalkışılınca bin 500 kişi de dışarıda kalmıştı.

Bir Nancy Reagan sorusuyla başlayalım. Küçükken babanız sizi çok mu dövdü.? Neden bu tür müzik yapıyorsunuz? Ne anlatmak istiyorsunuz insanlara?

- Çünkü beni özgür hissettiriyor ve heyecanlandırıyor. Müzikle insanlara söylemek istediğim bir şey yok. Hayatımda olup bitenleri anlatmıyorum. İnsanlara ne yapıp ne yapmayacaklarını söylemek de benim tarzım değil. Evet bir hikayeyi anlatıyorum ama bu hikaye dünyamızda yaşanıyor.

Heavy Metal popülaritesini neden kaybetti?

- Bilmiyorum. Hiçbir fikrim yok.

HAYATIM ÇOK DEĞİŞTİ

Resmi internet sitenizde, siz Metallica'dan ayrıldıktan sonra bile rahmetli Cliff Burton'dan bahsediliyor ve ölüm tarihi veriliyor. Yakın bir arkadaşınız mıydı?

- Evet. Uzun süreli ve çok yakın bir arkadaşlığımız vardı. Benim için çok özel bir insandı.

Megadeth 18'inci yılını dolduruyor. Hayatınızda ne değişti?

- Çok şey. Saymaya zaman yetmez. Evlendim, iki çouğum oldu. Artık sigara ve içki içmiyorum. Uyuşturucuyu bıraktım. Yeni bir plak şirketimiz var.

Yeni albümde Rust in Peace'in hit şarkılarından Hangar 18'in yeni bir yorumu var.

- Rust in Peace'i yapalı on yıl olmuştu. Hangar 18'in yeni bir versiyonunu çalmanın iyi bir fikir olacağını düşündüm. Rust in Peace'i bir çok hayranımız çok seviyor. Onların hala o tür müziği çalabileceğimizi bilmelerini istedim.

EN İYİ SOUND’U YAKALADIK

Soundunuz ilk günden bu yana nasıl bir değişim gösterdi?

- Sound kesinlikle değişti. Başarılı olmaya başladıktan sonra daha iyi aletler alabildik. Daha iyi müzisyenler guruba katıldı. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama şimdi hiç olmadığı kadar iyi bir sound yakaladığımızı düşünüyorum

Risk albümünde pek fazla riske girmeyip bir kaç küçük elektronik sound denemesi yapmıştınız. Yeni albümde ise Rust in Peace'i hatırlatan sert bir sound var. Doğru mu?

- Evet

Neden?

- Çünkü bu albümü kendim yaptım. Risk'teki plak şirketinden ayrıldık. Menajerimizi kovduk. Artık kimseyi dinlemiyorum, sadece istediğimi yapıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!