Torunla tanışma

Güncelleme Tarihi:

Torunla tanışma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 20:45

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Mülkiye yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla tutuklu yargılanan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, cezaevindeyken dünyaya gelen 40 günlük kız torununu duruşma salonunda ilk kez gördü. Gelini tarafından duruşma salonuna getirilen torununu öpen Mutlu, 16 aydır cezaevinde.

Haberin Devamı

İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Hüseyin Avni Mutlu ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da aralarında bulunduğu 11’i tutuklu 14 sanık katıldı.

ÇAPKIN’IN AVUKATI TANIK

Duruşmada tanık olarak dinlenen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü davasından tutuklu Avukat Ali Çelik, “15 yıl Emniyet Genel Müdürlüğü’nün avukatlığını yaptım. Adli yardım bölümünde çalıştım.

Bu nedenle Sayın Müdürüm Hüseyin Çapkın’ı tanırım. Kendisinin bende vekaleti var. Bu resmi bir ilişkidir. Hasan Özdemir, Kazım Abanoz, Celalettin Cerrah’ın (eski emniyet müdürleri)... O makama gelen bütün emniyet müdürlerinin vekaleti bize direkt verilirdi. Bu mecburi bir ilişkiydi” dedi.

Torunla tanışma

Haberin Devamı

HİÇ TANIMIYORUM

Söz alan Hüseyin Çapkın ise “Bu arkadaşımızı hiç tanımıyorum. Herhalde otomatik olarak yapılan bir işlem” diye konuştu. Çelik ise “Evet Sayın Müdürüm ben de onu söylüyorum. Otomatik olarak yapılan bir işlem” diye yanıt verdi.

Soruşturma kapsamında 4 Ağustos 2016’da tutuklanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu mahkeme heyetinin izniyle, 40 gün önce yurtdışında dünyaya gelen torununu duruşma salonunda gördü. Mutlu gelini tarafından duruşma salonuna getirilen torununu kucağına alarak öptü. Küçük bebek daha sonra yine annesinin kucağında duruşma salonundan ayrıldı.

KİME NE KADAR CEZA İSTENİYOR?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca hazırlanan iddianamede, Mutlu dahil 8 eski valinin, “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs, TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanını Önlenmesine Dair Kanun’a muhalefet” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 12.5-25 yıl hapis cezası istendi. Çapkın dahil 7 kişinin ise “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs, TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 7.5-15 yıl hapsi talep edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!