Torpil istemeyin

Güncelleme Tarihi:

Torpil istemeyin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Özsoy, tüm siyasi ve bürokratlara seslenerek ‘‘torpil'' istenmemesi ricasında bulundu. Özsoy, özellikle Doğu'da vatandaşın hizmet beklediğini belirterek, ‘‘Herkes Batı'yı isterse Doğu'ya kim gidecek?'' dedi.

Sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy, bakanlar, milletvekilleri ve siyasilerden, ‘benden torpil istemeyin' dileğinde bulundu. Özsoy, ‘‘Lütfen, Doğu ve Güneydoğu'ya atadığımız personelin torpil isteklerini geri çevirsinler. Bize siyasi baskı yapmasınlar da yıllardır kanayan bir yara olan bu sorunu çözelim'' diye konuştu.

Özsoy, bu yöndeki görüşünü son bakanlar kurulu toplantısında da anlatarak, bakanlardan yardım ricasında bulundu. Hürriyet'e açıklamalarda bulunan Özsoy, 16 Ağustos 1997 itibariyle 1012 pratisyen hekimin atamasının yapıldığını, bunlardan 376'sının Doğu ve Güneydoğu illerine gönderildiğini belirtti. Doğu ve Güneydoğu'ya atanan 376 doktoru değiştirmeden bölgede çalıştırmada kararlı olduğunu vurgulayan Özsoy, ‘‘Sadece doktor ataması sağlık sorununu çözmüyor. Yardımcı sağlık personelinin de eş zamanlı olarak bölgeye atanması lazım. Bu nedenle, Maliye'den 5 bin 240 hemşire, ebe, laborant kadrosu istedik. Buna ek olarak son Bakanlar Kurulu'nda bu kadroların serbest bırakılmasının yanı sıra, boşta gezen 28 bin 500 sağlık meslek lisesi mezununu da Doğu-Güneydoğu'ya sınav yaparak atama isteğimi ilettim. Bütün bunların şifahi onayını aldım'' dedi. Özsoy, güvenlik nedeniyle kapanan 5 sağlık ocağına karşılık, yüzlerce çalışmayan sağlık ocağı bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

‘‘Sağlık ocaklarını güçlendirme projesini halka anlatmak için 1 Eylül'den itibaren yoğun bir tanıtım kampanyası başlatacağız. Bir yandan ocakların eksikliklerini tamamlarken, bir yandan da halkın bu yerlere güvenip gitmesini sağlayacağız.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!