Toptan'ın yeğenleri polis dövdü

Güncelleme Tarihi:

Toptanın yeğenleri polis dövdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2007 13:14

İZMİR'in Balçova İlçesi'nde yol verme yüzünden çıkan kavgada, aralarında TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın akrabaları Sinan Toptan ve Mustafa Toptan ile iki polis memurunun da bulunduğu 4 kişi yaralandı. Yakınları Toptan'ın karakola telefon ettiğini ve bu aramadan sonra polislerin davranışlarının değiştiğini söyledi. Meclis Başkanlığı ise yazılı bir açıklama yaparak arama iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

TOPTAN'DAN YALANLAMA

TBMM Başkanlığı'nca, bugün bazı gazetelerde yer alan “trafikte yol verme yüzünden çıkan kavga” haberine ilişkin olarak, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın söz konusu olayla ilgili olarak hiç kimseyle temas kurmadığı ve hiç kimseyi aramadığı bildirildi.

TBMM Başkanlığı İletişim Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, İzmir'in Balçova ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen ve TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın akrabalarının karıştığı “trafikte yol verme yüzünden çıkan kavga” ile ilgili bugün bazı basın kurumlarında çeşitli haberler yayınlandığı hatırlatıldı. Açıklamada, şöyle denildi:

“Söz konusu haberlerde, olaya karışan Sinan ve Mustafa Toptan'ın göz altına alındıkları Balçova Polis Karakolu'ndan, TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan'ın telefonu ile serbest bırakıldıkları iddia edilmektedir.

TBMM Başkanı Sayın Toptan, söz konusu olayla ilgili olarak hiç kimseyle temas kurmamış ve hiç kimseyi aramamıştır. Haberlerde iddia edilen konu, tamamen gerçek dışıdır.”


Olay, dün saat 18.30 sıralarında Mithatpaşa Caddesi Akademi Kavşağı yakınlarında meydana geldi. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın kuzeni Hüseyin Toptan'ın çocuklarından nakliyecilik yapan 27 yaşındaki Mustafa Toptan, yol verme yüzünden kimliği belirsiz bir kamyonet sürücüsüyle tartışmaya başladı. İddiaya göre tartışma nedeniyle sıkışan trafikte bulunan sivil polis memurları, tıkanıklığın nedenini öğrenmek için ön tarafa gitti. Polis memurları ile Mustafa Toptan arasında da tartışma çıktı. Tartışmaya, yoldan geçerken olayı gören Mustafa Toptan'ın ağabeyi 35 yaşındaki Sinan Toptan ile komşuları 19 yaşındaki Doğan Göztepe ve 34 yaşındaki Celalettin Göztepe de katıldı.

SİVİL POLİS HAVAYA ATEŞ ETTİ

Bu arada polis memurlarından Ayhan Korbay, iddiaya göre polis olduğunu söylemeden tabancasını çekerek havaya ateş etti. Sinan Toptan, polis memuru olduğunu bilmediğini öne sürdüğü, Korbay'ın elindeki silahı aldı. Kavga sırasında Toptan kardeşler ile polis memuru Ayhan Korbay ve Kenan Yeniçeri çeşitli yerlerinden darbe alıp yaralandı. Silah çevredekilerin araya girmesiyle polis memuruna geri verildi. Olay yerine gelen asayiş ekiplerinin müdahalesiyle kavga sona erdi.

Mustafa Toptan, Sinan Toptan, Celalettin Göztepe ile Doğan Göztepe, Balçova Merkez Karakolu'na götürüldü. Kavgada burnu kırılan polis memurları Ayhan Korbay ile vücudunun çeşitli yerlerine darbe alan ve beyin travması geçirdiği belirtilen Kenan Yeniçeri, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Kavgaya neden olduğu belirtilen kimliği belirsiz kamyonet sürücüsü ise kargaşadan yararlanarak olay yerinden kaçtı.

Önce karakola götürülenlerden Sinan Toptan ve Mustafa Toptan, daha sonra tedavileri ve sağlık raporu için Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Toptan kardeşlerin yakınları burada yapılan sağlık kontrolüne güvenmediklerini belirtip, Sinan Toptan'ı Özel Ege Sağlık Hastanesi'ne götürdü. Sinan Toptan, hastanede yapılan tetkiklerin ardından alınan dövüldüğü raporu ile birlikte, bu kez Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alınması sağlandı. Toptan'ın sevk edildiği ambulansa binen sivil polis memuru, yakınları tarafından aşağı indirildi. Mustafa Toptan ise tedavisinin ardından yeniden karakola götürüldü.

KARAKOLDA DAYAK İDDİASI

Yakınları, Sinan Toptan'ın ifadesi alınmak üzere götürüldüğü karakolda dövüldüğünü, tedavilerinin yaptırılması ve sağlık raporu alınması için götürüldükleri İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bile polislerin sert tutumlarının sürdüğünü iddia etti.
Başta TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın yakını olduklarını söylemediklerini, ancak Toptan kardeşlere ve kendilerine kötü davranılması üzerine bunu açıkladıklarını belirten aile fertleri, bu durumu öğrendikten sonra hepsinin hareketlerinin değiştiğini belirtti. Toptan ailesi şikayetçi olacaklarını dile getirdi.

POLİS SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Emniyet yetkilileri ise sivil polis memurlarının olayla hiçbir ilgilerinin olmadığını, tesadüf eseri olay yerinden geçtiklerini ve sıkışan trafiği açmak için tartışan iki genci ayırmak amacıyla yanlarına gitiklerini belirtti. Polis memurlarından Ayhan Korbay'ın silahının Sinan Toptan tarafından alındığı öne sürüldü. Daha sonra araya giren vatandaşlar tarafından Sinan Toptan'ın elindeki tabancanın alınarak polis memuruna geri verildiği kaydedildi.

Ayrıca Ayhan Korbay ile Kenan Yeniçeri'nin polis olduğunu öğrenen vatanadaşların da Toptan kardeşlere “Polisi niye dövüyorsunuz” diyerek saldırdıkları iddia edildi. Toptan ailesinin fertleri ise, yol verme yüzünden olaya neden olan ve kargaşadan yararlanarak uzaklaşan kamyonet sürücüsünün, polis memurlarının arkadaşı olduğunu idda etti.

EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI HASTANEYE GELDİ

Asayişten sorumlu İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Naci Kuru, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Kuru, her iki tarafın da böyle tatsız bir olayı yaşamasına üzüldüğünü belirtti. Gözaltındaki Mustafa Toptan, Doğan Göztepe ve Celalettin Göztepe ile tedavisi süren Sinan Toptan'ın, işlemlerin tamamlanmasının ardından ‘polise mukavemet, tehdit ve dayak’ suçlarından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi. Olay yerinden kaçan kamyonet sürücüsünün kimliğinin belirlenip yakalanması için da çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

KÖKSAL TOPTAN ARADI İDDİASI

Yakınlarının karakolda dövüldüğünü öne sürdükleri Sinan Toptan'ın, sağlık kontrolü ve tedavisi için getirildiği İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın emniyet yetkilerini araması üzerine yakınlarına teslim edildiği öne sürüldü.
Bu görüşmenin ardından Sinan Toptan'ın Özel Ege Sağlık Hastanesi'ne götürülerek sağlık raporu alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

VAKIF BAŞKANI AKRABA DA POLİSİ SUÇLADI

Haberin Devamı

İzmir'in Balçova İlçesi'nde yol verme yüzünden çıkan tartışmanın ardından polislerce dayak yediklerini ileri süren TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın yakınları Mustafa Toptan ve Sinan Toptan'a, yine akrabaları olan Ege Karadenizliler Vakfı Başkanı Mehmet Topaloğlu'ndan destek geldi. Polislerin dövdüğü öne sürülen iki kardeşin kendisinin de akrabası olduğunu söyleyen Mehmet Topaloğlu, “Yakınlarımızın tartaklandığını öğrendikten sonra ilk olarak oğlum Hamit Topaloğlu yanlarına gitti. Kendilerine de karakolda kötü muamele yapılınca, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı aramış. Meclis Başkanımız hem benim akrabam, hem de dayak yiyen gençlerin babası Hüseyin Toptan'ın amcasının çocuğudur. Zaten Köksal Bey'in aramasıyla polisin bizlere davranışı değişti” dedi.

Haberin Devamı

Olay yerindeki sivil polislerin kendilerini tanıtmadığını öğrendiğini belirten Topaloğlu, “Bir tartışmaya, kendini polis olarak tanıtmadan taraf gibi karışmışlar. Bizim çocuklar da elbette karşı taraf kendilerine saldırıyormuş gibi algılayıp ona göre davranmışlar. Polis olduklarını söyleseler sorun kalmayacaktı” dedi.

Emniyet yetkilileri ise TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın İzmir Emniyeti'ni aramadığını öne sürdü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!