Toplantı krizi sonrası ilk telefon

Güncelleme Tarihi:

Toplantı krizi sonrası ilk telefon
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 18:09

Almanya’nın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin vatandaşlarla toplantılarına izin vermemesine Ankara’nın sert tepki göstermesinin ardından akşam saatlerinde Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu telefonla aradı. 

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre görüşmede iki ülke arasında krize neden olan toplantılara izin verilmemesi ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan Alman Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in durumu ele alındı. Gabriel, iki bakanın konuşmasına yerel belediyelerin izin vermediğini hatırlatarak bunun Almanya’da gerek görüldüğü takdirde yerel makamlar tarafından olağan bir karar olduğunu savundu. Gabriel Die Welt muhabiri Yücel’in kısa süre içerisinde serbest kalmasını umut ettiğini söyledi. Çavuşoğlu da iki bakanın vatandaşlarla toplantı yapmasına izin verilmemesinin AB hukuku ve demokratik ilkeleriyle bağdaşmadığını belirterek bunun kabul edilemez bir davranış olduğunu dile getirdi. Çavuşoğlu Yücel ile ilgili ise bağımsız Türk yargısının karar verdiğini söylemekle yetindi.  

ÇAVUŞOĞLU ALMANYA YOLCUSU

Türk diplomatik kaynaklar “Sayın bakanımız iki bakana toplantı izni verilmemesi nedeniyle duyduğumuz rahatsızlığı bir kez daha Alman mevkidaşına iletti. İki bakan ayrıca 8 Mart’ta Almanya’da görüşme konusunda mutabık kaldı” bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!