Topçu 'itidal' çağrısı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Topçu itidal çağrısı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2009 22:08

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, “Sayın Genel Başkanımız 40 yıllık mücadele hayatında kadere tam teslim olmuş bir şahsiyettir. Bu noktada bize, partililerimize düşen itidal içinde olmaktır” dedi.

Topçu, BBP Genel Merkezi'de düzenlediği basın toplantısında, Cenabı Hak'tan niyaz ve dualarının Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin sağ salim evlerine ve yuvalarına kavuşmaları olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanın ardından kendilerini aradığını bildiren Topçu, Gül ve Erdoğan'a teşekkür etti.

Konuyla ilgili Başbakanlık'ta kriz masası oluşturulduğunu, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın kendilerini sürekli bilgilendirdiğini anlatan Topçu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da aramalar hakkında bilgi verdiğini kaydetti.

Helikopterin düştüğü bölgenin dağlık olduğunu, kar ve sis bulunduğunu belirten Topçu, 30 kilometrelik bir alandaki arama çalışmalarının, 250'yi aşkın asker ve sivil tarafından sürdürüldüğünü bildirdi.

Devletin bütün imkanlarıyla gerekli çalışmayı yaptığını ifade eden Topçu, genel merkezde 6 kişilik kriz komisyonu oluşturduklarını ve gelen bilgileri kamuoyu ile paylaştıklarını söyledi. Topçu, şunları kaydetti:
“Sayın Genel Başkanımız, 40 yıllık mücadele hayatında kadere tam teslim olmuş bir şahsiyettir. Bu noktada bize, partililerimize düşen itidal içinde olmaktır. Teşkilatlarımızdan ricamız; kurumsal olarak kamuoyunu biz ve Başbakanlık bilgilendirecek. Başka hiçbir arkadaşımız kulaktan dolma bilgilerle bilgi kirliliğine neden olmamalı. Allah'ın yardımıyla bu krizi aşacağız. İnşallah Genel Başkanımız'ın yanındakiler de sağ salim evlerine kavuşurlar. Allah'tan dileğimiz budur.”

Topçu, bölgedeki hava koşullarının olumsuzluğuna işaret ederek, başka bir olumsuzluğa neden olmamak için arama çalışmalarının gerekli tedbirler alınarak yapıldığını söyledi.

Topçu, bir basın mensubunun, “Yazıcıoğlu'nun yaşadığı yönünde gelen bilginin doğru olup olmadığı” yönündeki sorusu üzerine, saat 17.30'da gelen bilgide “ölü olmadığı, helikopterdekilerin yaralı olduğunun” bildirildiğini, bunun da önemli bir bilgi olduğunu belirtti. Yalçın Topçu, bunun dışında kendilerine başka bir bilgi gelmediğini kaydetti.

En son iletilen bilgilerde koordinatların tespit edildiğini dile getiren Topçu, bir başka soruyu yanıtlarken, helikopterde bulunanların cep telefonlarının sürekli arandığını, ancak ulaşılamadığını bildirdi. Topçu, bunun telefonların şarjının bitmesi ya da olumsuz hava şartlarından kaynaklanabileceğini ifade etti

Topçu, helikopterde, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun yanı sıra Sivas İl Başkanı Erkan Üstündal, BBP Sivas İl Başkanı Yardımcısı Yüksel Yancı, Belediye Meclis Üyesi Murat Çetinkaya, İHA Muhabiri İsmail Güneş ve pilotun bulunduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!