Topbaş'tan zabıta ve itfaiyecilere bayram ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Topbaştan zabıta ve itfaiyecilere bayram ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2008 16:32

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “CHP'de esasında aday sorunu yok. CHP'de zihniyet sorunu var” dedi.

Edirnekapı'daki Zabıta Amirliğine gelerek, zabıta personeli ile bayramlaşan Topbaş, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'un dünya ile yarıştığını ve dünyanın birçok kentinden daha temiz ve güzel, yaşanmaktan mutluluk duyulan bir şehir olduğunu söyledi.

Zabıta personeline çalışmalarından dolayı teşekkür eden Topbaş, “Sizler kolluk gücü olarak hizmet veriyorsunuz. İnsanları rencide etmeden çalışıp, gücümüzü hassas kullanmalıyız. Belediyeler kentte yaşayan tüm bireylere hizmet veren unsurlardır. Önce insan mutluluğu için çalışıyoruz” diye konuştu.

Topbaş, geçen günlerde belediyenin Vatan Caddesi'ndeki yol çalışması sırasında dökülen mucurların yağmurun da etkisiyle bazı araçların lastiklerinin patlamasına, bazılarında da hasara neden olduğunu hatırlatarak, inşaatı yapan yüklenici firmadan lastikleri patlayan ve hasar oluşan araçların sahiplerinin tüm zararlarının tazmin edilmesini istediğini belirtti.

Çocukluğu döneminde zabıta kıyafetlerinin yeşil olduğunu anımsatan Topbaş, “Çocukluğumda hatırlarım, zabıtanın kıyafeti yeşildi. Esnafın, 'Yeşiller geliyor' diye ne ıstıraplar çektiğini biliyorum. Babam da esnaftı. Ne kadar sıkıntı çektiğini bilirim” dedi. Topbaş, esnafın zabıtadan kaçmaması, zabıtanın eğitici ve öğretici olduğunu görmesini sağlamak gerektiğini vurguladı.

-SORULARI YANITLADI-

Bayramlaşma sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Topbaş, Maslak'ta inşaatı devam eden binanın deprem ruhsatı olmadığına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, bu binanın 2005-2007 arasında Şişli Belediyesinden ruhsat aldığını, Haziranda Ulaşım Daire Başkanlığınca yapılan protokolle binanın altında bir metro transfer merkezi yapılması koşuluyla otel inşaatı taleplerinin 3 emsale göre yerine getirildiğini anlattı.
Bu tür inşaatları yakından takip ettiklerini dile getiren Topbaş, “Bu gibi alanların sanki birilerine rant oluşturmak gibi değerlendirildiği zaman üzülüyorum. Asla bu şehirde hiç kimseye rant amaçlı bir imkan ve fırsat vermek mümkün değil” dedi.

-YEREL SEÇİMLERE DOĞRU-

Bir gazetecinin “Yerel seçim sürecine girdik. Kemal Kılıçdaoroğlu'nun İstanbul için aday olacağı yönünde haberler çıkıyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” üzerine Topbaş, şunları kaydetti:
“CHP'nin maalesef anlayamadığı bir şey var. CHP'de esasında aday sorunu yok. CHP'de zihniyet sorunu var. Bunu yönetimlerinde de görüyoruz. İki örnek var. Biri Çankaya örneği, diğeri de İzmir. CHP'nin zihniyet sorunu var. Bu zihniyet sorununu aşmadan vatandaşların asla onlara yetki vereceğini sanmıyorum.”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde 3-4 yaşındaki çocukların bugün oy verecek yaşa geldiklerini ifade eden Topbaş, şimdi bu kuşağın da geçmişte İstanbul'da yaşanan sıkıntıları bilmesi gerektiğini söyledi.

-OTOMOBİLİ KULLANDI-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, daha sonra itfaiyecilerle bayramlaşmak üzere Edirnekapı'dan Yıldız Parkı içindeki Beşiktaş İtfaiye Teşkilatı'na kendisinin kullandığı otomobille gitti.
Zaman zaman yoğunlaşan trafikte gerek araçlarındaki, gerekse yaya vatandaşlarla bayramlaşan Topbaş, asker olduklarını ve izinde bulunduklarını belirten 3 kişiye 50'şer YTL, elini öpen çocuklara ise 5'er YTL harçlık verdi.
Beşiktaş İtfaiye Müfrezesi'ne gelişinde nöbetteki itfaiyecilerle bayramlaşan Topbaş, burada çalışanlara hitap etti.
Kadir Topbaş, görev başında hayatını kaybeden tüm itfaiye çalışanlarını anarak, itfaiyenin kentin en büyük sıkıntılarını bertaraf etmek için çalıştığını söyledi.
Çocukluğunun geçtiği Kasımpaşa'da ahşap binalar dolayısıyla sık sık yangın çıktığını belirten Topbaş, çocukken itfaiye araçlarının peşinden koştuklarını anlattı. Topbaş, itfaiyenin sokak üzerinde araba parklarından dolayı yaşadığı sıkıntılara dikkati çekerek, sorunların çözümü için İstanbul'un trafik denetimine talip olduklarını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!