Topbaş'tan metrobüs zammı açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Topbaştan metrobüs zammı açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2010 14:36

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs zammının yürütmesinin durdurulmasına ilişkin mahkeme kararının henüz kendilerine ulaşmadığını belirterek, “Öngördükleri maddelere göre gereği neyse belediye yapacaktır” dedi.

Topbaş, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov'un ziyaretinin ardından gazetecilerin metrobüs zammının yürütmesinin durdurulmasına ilişkin kararın ne zaman uygulamaya geçileceğini sorması üzerine, “Mahkeme kararı henüz gelmedi. Bizim yaptığımız itiraz reddedildi. Şu an yargı süreci var. Zaten oradan karar yazıldığı zaman, öngördükleri maddelere göre gereği neyse belediye yapacaktır. Yargıya uymak zorundayız. Mahkeme kararını bekliyoruz” diye konuştu.  

Bir gazetecinin “Dün deniz otobüsü kazasının oluş nedeniyle ilgili bir açıklama yapacak mısınız?” sorusu üzerine Topbaş, büyük bir sıkıntının yaşanmadığını belirterek, şunları kaydetti:

“O kaza çok farklı sonuçlar doğurabilirdi. Arkadaşlarımız çalışma ve araştırma yapıyor. Diğer taraftan Liman Başkanlığının da bir çalışması var. Ne olup bittiği araştırılıyor. Daha sonra raporlar ortaya çıkacaktır. Kazada 2 yaralımız var ve onların tedavileri yapılmaktadır. Acil şifalar diliyorum. Büyük bir facianın eşiğinden dönülmüş bir olay yaşadık. Neden ve nasıl gerçekleştiği raporlar sonucu ortaya çıkacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!