Topbaş Kopenhag'a özel uçakla gitti

Güncelleme Tarihi:

Topbaş Kopenhaga özel uçakla gitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2009 16:02

Metrobüslere yapılan zamla ilgili eleştirilen Başkan Topbaş'ın, iklim zirvesine katılmak için Danimarka'ya özel uçakla gitmesi dikkati çekti.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Danimarka'nın Kopenhag kentinde iklim değişikliğiyle ilgili  yapılacak “Dünya Liderler Zirvesi”ne katılmak üzere, özel uçakla bu ülkeye  gitti. Başkan'ın Belediye bütçesinde açık olduğu gerekçesiyle metrobüs ücretlerine zam yapıldığı bir dönemde MNG Havayolları'na ait Challenger tipi özel bir uçakla Kopenhag’a gitmesi dikkati çekti. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, gider ayak metrobüs projesiyle ilgili mesaj vermeyi de ihmal etmedi.
Topbaş, metrobüs hattında bin 246 minibüs ve 80 bin aracın devre dışı kaldığını belirterek, bundan dolayı kentte günde 623 ton karbondioksit salınımının  eksildiğini söyledi.

Topbaş, zirve sırasında Fas'ın Marakeş kentinde yapılacak Afrika Yerel Yönetimler ve Belediye Başkanları Zirvesi'nin açılışında bulunduktan sonra yeniden Kopenhag'a döneceğini de ifade etti.
Ancak bu yolculuğun hangi şartlarda gerçekleştirileceği bilgisi verilmedi.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR'DEN UÇAK İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve beraberindeki heyet Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimleri’nin (UCLG) tahsis ettiği ve ücretini ödediği özel uçakla Kopenhag’a gitti. Kadir Topbaş zirveye UCLG eşbaşkanı olarak katılıyor. Topbaş bu gezi sırasında Fas’
ın ilk başkenti Marakeş’e de giderek 5. Afrika Yerel Yönetimler Zirvesi’ne katılacak. Yoğun bir program akışı olan bu tarihlerde özel uçak kiralamanın hem zaman hem de maliyet açısından daha uygun olduğu görülmektedir. Kiralan uçak 9 kişiliktir. Maliyeti tarifeli uçak fiyatından yüksek değildir.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!