Topal'ın mirasına tedbir

Güncelleme Tarihi:

Topalın mirasına tedbir
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Öldürülen Ömer Lütfü Topal'ın imam nikâhlı eşi Birsu Hilal Altıntaş, mirasın 17 trilyon lirasına, vergi kaçakçılığı nedeniyle ihtiyati tedbir konduğunu söyledi. Altınaş, ‘‘Ömer Bey geçmişte eroin kaçırdığı itiraf etti. Ama 2 çocuğunun annesiyim, onu çok seviyordum’’ dedi.

Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfü Topal'ın imam nikâhlı eşi Birsu Hilal Altıntaş, kocasının ölümünden beri süren suskunluğunu Arena programına bozdu. Dün gece Kanal D'de yayınlanan Arena'da çarpıcı açıklamalarda bulunan Altıntaş, Topal'ın kendisine yaptığı eroin kaçakçılığı itirafını, son günlerini anlattı ve eşinin mirasına vergi kaçakçılığından dolayı 17 trilyon liralık ihtiyati tedbir kararı konulduğunu açıkladı.

Kanal D Genel Yayın Koordinatörü ve Arena Genel Yönetmeni Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlayan Altıntaş, babasının arkadaşı olan Topal'la 1989'da yazlıkta tanıştıklarını, aynı yıl birlikte yaşamaya başladıklarını söyledi. Tanıştıklarında Beyoğlu'ndaki Emperyal Oteli'yle bir ticarethane sahibi olan Topal için Altıntaş, ‘‘Geçmişte eroin kaçırdığını kabul etti ama sevdiğim bir insandı. Ben 7 senelik eşiyim. 2 çocuğunun annesiyim. Onu seviyordum, çok iyi anlaşıyorduk’’ dedi.

Öldürülen eşini medeni bir insan olarak tanımlayan Altıntaş, vergi kaçırdığı gerekçesiyle Topal'ın mirasına 17 trilyon liralık ihtiyati tedbir kararı konulduğunu belirtti. Eşinin rüşvetle iş yaptırmadığını, en büyük hatasının yanlış insanlarla çalışmak olduğunu öne süren Birsu Hilal Altıntaş şunları söyledi:

‘‘Keşke Ömer Bey bu kadar mal mülk bırakacağına, benim çocuklarıma güzel, temiz bir isim bırakabilmiş olsaydı. Casino olayına 2 sene içinde son verecekti. Başka sektörlere kanalize ediyordu kendisini, turizm gibi. Kumarhanelerin toplumun kanını ahtapot gibi emdiğini kabul ediyordu. Dostlarımıza, arkadaşlarımıza şunu söylüyordu: Kesinlikle kumar oynamayın.’’

Eşinden kalan servetin 100 milyon dolar olmadığını öne süren Altıntaş, ‘‘Miras paylaşımında nedense Elif ve Murat Topal acele ettiler. Apar topar beni çağırdılar. Bir takım anlaşmazlıklar neticesi mahkeme açmıştım. Araya birileri girdi. Ben ne yazık ki, 26 şirketten 3 şirket alabildim. Lanet olsun uğraşamıyorum. Çocuklarım evde bekliyor. Psikolojik rahatsızlıklar geçiriyorum’’ dedi.

Uyuşturucu parası bana yaramadı

Korumasız dolaştığını, uyuşturucudan kazanılan paradan gurur duymadığını anlatan Birsu Hilal Altıntaş, ‘‘Topal'ın uyuşturucudan kazandığı para bana yaramadı. Bunu kendisi itiraf etti’’ dedi. Altıntaş, Topal'ın 1970'li yıllarda kazandığı parayla satın aldığı bir geminin İtalya açıklarında battığını da anlattı.

Topal'ın hangi bürokrat ve siyasilerden itibar gördüğü konusunda bilgisinin olmadığını öne süren Altıntaş, program çekiminden önce eşinin yatında, bir politikacıyla mavi yolculuğa çıktığını da Uğur Dündar'a açıkladı. Ancak kamera önünde bu ismi ve bürokratları gizledi. Evde yemek yapan, dini bütün bir insan olan Topal'la birlikteliğinden pişmanlık duymadığını söyleyen Altıntaş, iyi bir teklif gelirse temiz toplum için çalışacağını açıkladı. Topal'ın ANAP'lı olduğunu da öne süren Altıntaş, yargısız infaz yapılmasından yakındı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!