TOKİ işçilerine şafak baskını

Güncelleme Tarihi:

TOKİ işçilerine şafak baskını
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2009 10:39

Kırklareli'ndeki TOKİ konutları inşaatında çalışan ve paralarını alamadıkları gerekçesi ile burada kalmayı sürdüren 7 işçi, yapım ihalesini yeni alan firmanın şikayeti üzerine sabah saat 06.15'de şantiye alanına gelen çok sayıda polis tarafından yataklarında uyandırıldı ve daha sonra gözaltına alındı.

456 konutlu TOKİ konutlarını yapan yüklenici firmanın iflasını açıklamasını ardından paralarını alamayan çok sayıda işçi kendi imkânları ile şantiyeyi terk eti. Bazıları ise para kazanmak için yakın çevredeki başka inşaatlarda çalışmaya başladı. Paraları olmadığı gerekçesi ile 7 işçi ise şantiyedeki yatakhanede kalmayı sürdürdü.

 

İhaleyi yeni alan yüklenici firmanın yetkilileri ise, işçilerin şantiyeyi işgal ettiklerini belirterek polise şikâyette bulundu. Bunun üzerine Kofçaz yolundaki Kırklareli TOKİ konutlarına yaklaşık 70 polis sabah saat 06.15'de çıkartma yaptı. Burada çevik kuvvet polisleri robocop kıyafetlerini giyinirken, bazı polisler ise yatakhaneye girerek işçileri uyandırdı ve 7 işçiyi gözaltına aldı.Polise direnmeyen işçiler daha sonra sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Hayrettin Yesin Karakoluna götürüldü.

 

Karakol bahçesinde çay ve simitle kahvaltılarını yapan işçiler Kasım Bozkayar, Salih Bozkayar, İsmail Bozkayar, İskender Şahin, Mehmet Yağız, Behçet Aslan ve Mehmet Şerif, "Bizler İşgalci değiliz. Hakkımızı istiyoruz" dediler. İşçilerin polisteki sorgusu sürüyor.

 

 

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!