Tokat notları

Güncelleme Tarihi:

Tokat notları
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Küskünlerin faturası FP'ye

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Meclis'in bugün toplanması nedeniyle, dünkü programını yarı yarıya gerçekleştirdi. Kırıkkale mitingini iptal eden Yılmaz, önceki gün büyük moral bulduğu ve coşkuyla karşılandığı Amasya'dan dün sabah helikopterle Tokat'a geçti.

Son günlerde terör olayları nedeniyle gündeme yerleşen Tokat'ta Yılmaz'a olağanüstü bir koruma yapıldı. Yılmaz, esnaf gezisi sırasında bir polis ordusu tarafından çembere alındı.

Esnaf ziyaretinden sonra, 1576 yılında inşaa edilmiş olan Ali Paşa Camii'nde cuma namazı kılan Yılmaz, hutbede de imamdan Osmanlı İmparatorluğu'nun, inançlara saygılı, hoşgörüye dayalı bir devlet olduğunu dinledi. Namazdan çıkıp, yürüyerek miting alanına giden Yılmaz, hemen karşısındaki DYP binasına asılı olan, büyük boy Çiller posterine bakarak konuşmak zorunda kaldı.

Yılmaz'ın mitingine katılanlar kadar bir kalabalık da, hemen yandaki parkta ve çevrede kendisini oturarak izledi. Bu grubun içinde yeralan ve FP'li olduğunu söyleyen bir muhtar, toplanan kalabalığının Tayyip Erdoğan'ı dinlemek için gelenlerden çok az olduğunu söyledi. FP'nin 2 milletvekilliğini garantilediğini söyleyen bu muhtar, FP'nin Meclis'i toplama girişimine destek vererek, seçimi ertelemek istiyor görüntüsünden dolayı zarar göreceğini ileri sürdü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!