Tofaş'tan ihracat rekoru

Güncelleme Tarihi:

Tofaştan ihracat rekoru
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2008 14:42

Tofaş, ilk üç aylık konsolide ve finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre Tofaş’ın ihracat hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 94 artışla 500 milyon YTL’ye yükseldi ve rekor kırdı.

Haberin Devamı

2008 yılının ilk üç ayında şirketin satışları, geçen yılın birinci çeyreğine oranla yüzde 88,5 artarken şirketin net satış geliri ise 1 milyar 309.9 milyon YTL’ye ulaştı. Şirket, üretimini ilk 3 ayda 2007 yılının aynı dönemine göre yüzde 88,8’lik artışla 80 bin 507 adede yükseltti.

Tofaş net kârını da geçen yılın ilk 3 ayına göre yüzde 186,9 artırarak 84 milyon YTL’ye çıkardı.


İlk üç aylık finansal sonuçlarına ilişkin bir açıklama yapan Tofaş CEO’su Ali Pandır, elde edilen sonuçların Tofaş’ın önümüzdeki dönemi için çok önemli olduğunu söyledi. Pandır, gelinen noktayı şöyle özetledi:

“Bu yılın ilk 3 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre otomotiv pazarında yükseliş trendi daha belirgin bir şekilde hissediliyor. Tofaş, bu dönemde pazar payında olduğu kadar ihracat hacminde de önemli bir gelişme kaydetti. Karlılığımıza da yansıyan bu gelişmeler bizi son derece mutlu ediyor, yolumuza hızla devam ediyoruz”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!