TOBB ETÜ’de hidrojen yakıt pili üretildi

Güncelleme Tarihi:

TOBB ETÜ’de hidrojen yakıt pili üretildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2007 12:36

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Nanoteknoloji ve Membran Bilimi Laboratuarı, hidrojen yakıt pili çalışmalarının ilk ürünü olan, 20 ila 100W arasında çalışabilen prototipi üretmeyi başardı.

Türkiye’deki yakıt pili çalışmalarına Haziran 2007’de başlayan ve Dr. Mehmet Sankır, Dr. Nurdan Demirci Sankır ve Bengi Aran’dan oluşan TOBB ETÜ araştırma grubu, kilovat seviyesinde güç üreten pillerin üretimi için çalışmalarına devam ediyor.

TOBB ETÜ’den yapılan açıklamada, söz konusu pillerin bütün bileşenlerinin Türkiye’de üretilebilmesinin araştırma grubunun temel hedefi olduğu bildirildi. Açıklamada, gerçekleştirilen çalışmalarla Türkiye’de yakıt pili bileşenlerinin maliyetlerinin düşürülmesi ve ticarileştirilmesinin öngörüldüğü belirtildi. Proton geçirgen yakıt pillerinin, yüksek verim ve güç yoğunluğuyla geleceğin çevre dostu enerji kaynağı olma potansiyeline sahip olduğu ifade edilen açıklamada, “Yakıt pilleri otomobillerde, evlerde ve portatif cihazlarda güç kaynağı olarak kullanılabilir. Aynı zamanda proton geçirgen yakıt pillerinin pek çok askeri uygulaması vardır” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!