TMMOB: 2008’de rapor verdik

Güncelleme Tarihi:

TMMOB: 2008’de rapor verdik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2012 00:00

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Mehmet Soğancı, Mert Irmağı ile ilgili uyarıyı 2008 yılında yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

- Biz demiştik’ demek çok canımı sıkıyor, üzülüyorum. Biz TMMOB olarak bütün illerde kent sempozyumları yapıyoruz. Kasım 2008’de de Samsun’u eğitiminden sağlığına, kentleşmesinden depremselliğine kadar tüm konularıyla işledik. Orada uzman arkadaşlar bir de bildiri sundu. Cümle aynen şu: “Mert Irmağı bölgesinin yapılaşmaya açılması nedeniyle büyük risk oluştu. Gerekli önlemlerin alınamaması durumunda büyük felaketler yaşanabilir.”
- Çünkü 1967’de Mert Irmağı’nda taşkın yaşanmış. 102 binada yıkım olmuş. DSİ de 1976 yılında Mert Irmağı kıyısından içeriye doğru yaklaşık 6.5 kilometrenin ıslah edilmesi gerektiğini rapor etmiş. Biz de 2008’de, hem de Valilik desteğiyle yaptığımız sempozyumda, Kuzey Yıldızı TOKİ konutlarının yer seçiminin problemli olduğunu kayda geçirmişiz.
- Yer seçimine kim karar verdiyse sorumlusu odur. Oradaki gecekondular yıkıldıktan sonra, dere ıslahı yapacaktınız. Oraya bina yapmayacaktınız. Kamunun büyük suçu var bu işte. Devlet-müteahhit firması gibi çalışan TOKİ’nin özel yetkileri de kaldırılmalıdır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!