Tiyatrocular Hakkari'de mahsur kaldı

Güncelleme Tarihi:

Tiyatrocular Hakkaride mahsur kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2009 17:15

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Köyü'ne midibüsle giderken yolda mahsur kalan tiyatro ekibi ile gazeteciler, gece yarısından sonra köye ulaştı.

Haberin Devamı

Terör örgütünce geçen yıl Jandarma Sınır Karakoluna yapılan saldırıyla  gündeme gelen Aktütün Köyü'nde oyun sahnelemek isteyen Hakkari Tiyatro Topluluğu  ile 4 gazeteciyi taşıyan midibüs, yoğun kar ve tipi nedeniyle Sugedik Tepesi'nde  mahsur kalmıştı.

Bölgeye gönderilen karla mücadele ekiplerinin çalışması sonucu tiyatro  ekibi ve gazetecileri taşıyan midibüs gece yarısından sonra köye ulaştı. Zor bir yolculuğun ardından köye gelen tiyatro ekibi, Aktütün Köyü  İlköğretim Okulunda oyun sahneleyecek.

Hakkari'den dün sabah yola çıkan Hakkari Tiyatro Topluluğu ile 4  gazeticiyi taşıyan midibüs, Beyyurdu Köyü yakınlarında yoğun kar yağışı nedeniyle  mahsur kalmıştı. Midibüsteki 18 kişi, Beyyurdu Jandarma Karakoluna sığınmış,  askerlerin yemek ve içecek ikram ettiği grup üyeleri, yağışın durmasının ardından  köye hareket etmişti.

Haberin Devamı

Yoğun kar ve tipi nedeniyle Sugedik Tepesi'nde tekrar mahsur kalan grup  üyelerinin telefonla yardım istemesi üzerine, bölgeye karla mücadele ekipleri  gönderilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!