Tiyatro yıkımına muzlu protesto

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro yıkımına muzlu protesto
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2008 00:00

Kerem Alışık ve Berna Laçin'in yaptığı ödül törenine Nedim Saban'ın muzlu protestosu damga vurdu.

Haberin Devamı

Geceden fotoğraflar

13. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri önceki akşam Akatlar Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Sunuculuğunu Kerem Alışık ve Berna Laçin'in yaptığı ödül törenine Nedim Saban'ın muzlu protestosu damga vurdu.
Ödül töreninde, "Müzikal veya Komedi Dalında Yılın En İyi Kadın Tiyatro Oyuncusu" ödülünü açıklamak üzere sahneye çıkan tiyatrocu Nedim Saban'ın elindeki muz konuklar arasında gülüşmelere neden oldu. Elinde iki ödül ile

Tiyatro yıkımına muzlu protesto
birlikte geldiğini belirten Saban, "Bir normal ödül bir de bu muzla geldim. Bir gün inşallah Mustafa Kemal Kültür Merkezi'ni de yıkmazlar. Yıkılmadık yer kalmadı. Ben de onlara muz gönderiyorum. Yıkanların inşallah ayağı kayar düşer" diyerek elindeki muzu sahneye fırlattı. Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin yıkılmasını protesto eden Saban ödülü de "Müzikaldeki Hayalet" oyunundaki rolü ile Demet Tuncer'e verdi. Saban'ın protestosu konuklar tarafından alkışlanarak destek gördü.
Ödül gecesinde girişte karanfiller karşılanan konuklar, kokteyl alanında da Sadri Alışık'ın aile fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezme imkanı buldu. Ödül gecesi ilk olarak Songül Öden, Kerem Alışık ve Erol Büyükburç'un rol aldığı tiyatro oyunu ile başladı.  Ödüller sahiplerine verilmeden öncede barkovizyon gösterisinde vefat eden oyuncuların ve sinema emekçilerinin görüntülerine yer verildi. Ödüller sinema ve tiyatro olmak üzere iki kategoride dağıtıldı. Ödül alan oyuncuları belirleyen sinema jürisinde, Atilla Dorsay, Burak Göral, Çolpan İlhan, Erden Kıral, Yılmaz Erdoğan, Fehmi Yaşar, Hale Soygazi ve Ömür Gedik yer aldı. Tiyatro jürisi ise, Üstün Akmen, Hale Kuntay, Hami Çağdaş, Hayati Asılyazıcı, Nil Aykon, Refika Sezik, Rengin Uz, Tuncer Cücenoğlu ve Yaşar İlkasavaş'tan oluştu.

 İşte ödül alanlar

Sinema dalında

Onur Ödülü: Müjde Ar

Kadın Oyuncu: Nurgül Yeşilçay

Erkek Oyuncu: Yetkin Dikinciler ve Cem Özer

Yardımcı Kadın: Gülsen Tuncer

Yardımcı Erkek: Ali Atay

Tiyatro dalında

Onur Ödülü: Nedret Güvenç

Kadın Oyuncu: Ayça Bingöl

Erkek Oyuncu: Mehmet Ali Kaptanlar

Yönetmen: Genco Erkal.

Yardımcı rolde Kadın: Özlem Türkad

Yardımcı rolde Erkek: Burak Şentürk

Müzikal ya da Konedi dalında

Kadın Oyuncu: Demet Tuncer

Erkek Oyuncu: Mert Turak

Yardımcı rolde Kadın: Ezgim Kılınç

Yardımcı rolde Erkek: Okan Yalabık

Efes Pilsen Gençlik Ödülü: DOT Tiyatrosu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!