Tiyatro sanatçısı Becerikli vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro sanatçısı Becerikli vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türk tiyatrosuna uzun yıllar emek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları emekli sanatçılarından Nezihe Becerikli vefat etti. 83 yaşında yaşamını yitiren Nezihe Becerikli'nin cenazesi, bugün Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenecek tören ve Levent Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Nezihe Becerikli, sanat yaşamına 1932 yılında oynanan ‘‘Yalova Türküsü’’ ve ‘‘Sarı Zeybek’’ adlı müzikli oyunda balerin olarak başladı. Emekli olduğu güne kadar 100'ün üzerinde eserde önemli roller üstlenen sanatçının rol aldığı belli başlı oyunlar arasında, ‘‘On Yılın Destanı’’, ‘‘Deli Dolu’’, ‘‘Bulunmaz Uşak’’, ‘‘İpekçi Merhum’’, ‘‘Yaşlı Kız’’, ‘‘Küçük Hanımın Babası’’, ‘‘Çat Kapı’’ ve ‘‘Sekiz Kadın’’ bulunuyor.

Pancaroğlu depremzedeler için çalıyor

ARP sanatçısı Şirin Pancaroğlu, 18 Ocak'ta Babylon'da bir resital verecek. İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı ile Pozitif Tanıtım Üretim Aş'nin düzenlediği 17 Ağustos'u Hatırlayalım başlıklı etkinlik kapsamındaki bu resital, saat 21.30'da başlıyor. Şirin Pancaroğlu resitalde, Frescobaldi, Respighi, Britten, Couperin, Faure, Schmidt ve Rota'nın eserlerini seslendirecek.

Depardieu, Amerikan sinemasına karşı

FRANSIZ aktör Gerard Depardieu, ünlü Amerikan film şirketi Walt Disney ile yeni bir film yapıyor olmasına rağmen, ‘‘Amerikan Kültürel Egemenliği’’ olarak nitelendirdiği Amerikan üstünlüğüne sert bir çıkış yaptı. Varşova'da yaptığı konuşmada ‘‘Bazen sinirlerimi bozuyorlar, herşeyi kontrol etmeleri beni sinirlendiriyor’’ diyen ünlü aktör sözlerine şöyle devam etti: ‘‘Bugünlerde sinema parayla ve elbette ki Amerikalılar tarafından yönetilen bir endüstri haline geldi’’ Depardieu, Polonya'da Tele Tydzien'nin okuyucuları tarafından En İyi Yabancı Aktör seçilmişti ve ödülü almak için Varşova'da bulunuyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!