Titanic'i tahtından indiren film

Güncelleme Tarihi:

Titanici tahtından indiren film
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'deki sinemalarda vizyona giren Lost in Space (Uzayda Kaybolanlar) adlı film bir hafta içinde 20.5 milyon dolarlık (5.1 trilyon lira) hasılat yaparak, Titanic'in önüne geçti. Bir zamanlar Amerika ve İngiltere'de milyonlarca insanı ekrana bağlayan aynı adlı TV dizisinin beyazperde versiyonu olan Lost in Space, 11 Oscar'lı Titanic'in 15 haftadır devam eden liste birinciliğini sona erdirdi.

Başrollerini William Hurt, Gary Oldman ve Mimi Rogers'in paylaştığı film Jupiter 2 adlı gemileriyle uzayda kaybolan Robinson ailesinin öyküsünü anlatıyor.

Titanic son bir hafta içinde 11.6 milyon dolarlık (yaklaşık 3 trilyon) gişe yaptı ve bilet satışlarında yüzde 24'lük düşüş gözlendi. Titanic'i 10.8 milyon dolarlık hasılatla Bruce Willis'in yeni filmi Mercury Rising ve 5.5 milyon dolarla yıllar sonra yeni kopyasıyla yeniden vizyona giren Grease izliyor.

Lost in Space'in, daha uzun haftalar boyunca liste başı kalması beklenen Titanic'i devirmesi aile filmi olmasından kaynaklanıyor. New Line Cinema dağıtım şirketinin başkanı Al Shapiro, ‘‘İnsanlar 7-8 yaşlarındaki çocuklarını da bu filme götürebiliyor. Büyüklerin de zevk aldığı bir film olduğu için kalabalık aileler halinde seyrediliyor. Bu film altı hafta önce vizyona girseydi Titanic aynı başarıyı gösteremezdi. Lost in Space'in özel efektleri Titanic'le kıyaslanmayacak kadar iyi. Filmin sonunda seyirci ayakta alkışlıyor’’ diyor.

En iyi film ve en iyi yönetmen ödüllerini kazanan Titanic'in Amerika hasılatı 530.4 milyon dolara, dünya hasılatı ise 1.2 milyar dolara ulaştı.

TV dizisinden uyarlama

Bir zamanlar Amerika ve İngiltere'de milyonlarca insanı ekrana bağlayan aynı adlı TV dizisinin beyazperde versiyonu olan Lost in Space,(Uzayda Kaybolanlar) başarısını beyaz perdede de sürdürüyor. Robinson ailesinin en küçük üyesi Will Robinson'u küçük yıldız Jack Johnson canlandırıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!