Titancılara 25 yıl

Güncelleme Tarihi:

Titancılara 25 yıl
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘‘Saadet Zinciri’’ Titancılara ceza yağdı. Kenan Şeranoğlu, babası ve 5 üst düzey yönetici ‘Dolandırıcılık’tan 25'er yıl hapse mahkûm oldu.

96 yıldan 25'e indi

Titancıların kader duruşması, Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün yapıldı. Son savunmaları alan mahkeme, 7 sanığı ‘‘Dolandırıcılık’’tan suçlu buldu ve 96'şar yıl hapisle cezalandırdı. Ancak ardından bu ceza TCK'nın 77. maddesi uyarınca, 'Hürriyeti bağlayıcı cezaların birleştirilmesi halinde tatbik edilecek cezanın 25 yılı geçemeyeceği' gerekçesiyle 25'er yıla indirildi. Sanıklara ayrıca 24 milyar 681 milyon 454 bin 950'şer lira da para cezası verildi.

Mahkûm edilenler

Duruşma sonunda 25 yıl hapis, 24.6 milyar para cezasına mahkum edilen 7 sanık ve görevleri şöyle: Titan Türkiye Direktörü: Hakan Kenan Şeranoğlu Babası Sistem Müdürü Fevzi Barbaros Şeranoğlu Titan İzmir Bölge Müdürü Ahmet Hakan Baz DATA yetkilisi Levent Gülal Sistem Müdür Yardımcısı Serdar Güldal Alman uyruklu Rene Emil Herbert Patric Alman uyruklu Thorsten Röcker

Tutuklama kararları

Aynı davada tutuksuz yargılanan grup lideri Eda Kalkan ile sekreterler Özlem Arslan, Birsen Çölcü, Elif Sibel Koca ve sistem yöneticisi Serap Değirmen'in ise beraatine karar verildi. Bu arada, sanıklardan Levent Gülal ile Rene Emil Herbert Patric ve Thorsten Röcker hakkında da gıyabi tutuklama kararı çıkartıldı.

‘‘Suçsuzluğumu kanıtlamak için kaçmadım’’ dedi

Dünkü duruşmada Titan Genel Direktörü Kenan Şeranoğlu, sesi titreyerek ve gözleri dolarak 17 sayfalık savunma yaptı ve ‘‘Dünyanın birçok ülkesinde oturma iznim var. İsteseydim, bütün paralarımı çekip giderdim. Ama suçsuzluğumu ispat etmek için buradayım’’ dedi. Kenan Şeranoğlu ile birlikte babası Fevzi Barbaros Şeranoğlu ve Sistem Müdür Yardımcısı Serdar Güldal da suçlu bulundu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!