Tıpta Denklik Sınavı yeniden 3 Temmuz'da

Güncelleme Tarihi:

Tıpta Denklik Sınavı yeniden 3 Temmuzda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2011 11:00

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, ÖSYM’nin 29 Mayıs’ta yaptığı Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’nın Tıp doktorluğu 2. aşama kitapçığındaki 100 sorudan 75’inin geçen yılki sınavla aynı olmasıyla ilgili sorulara 'Sınav tekrar edilmeli' cevabını verdi. Özcan'ın açıklamasından bir kaç saat sonra ÖSYM sınavın tekrarlanacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Galatasaray Üniversitesince düzenlenen “10. yılında Türkiye'de Bologna  Süreci Uygulamaları” konulu uluslararası toplantıya katılan Prof. Dr. Özcan, toplantı arasında basın mensuplarının, “Yurt dışı yüksek öğretim diplomaları  denkliği için seviye tespit sınavının tıp doktorluğu ikinci aşama kitapçığındaki  100 sorudan 75'inin geçen yılki sınavla aynı olduğu” iddialarına ilişkin  sorularını yanıtladı.

ÖSYM'nin artık YÖK'ten ayrıldığını hatırlatan Prof. Dr. Özcan, “Herhangi  bir karar kendi tasarruflarıdır. Onun için biz bu konuda bir müdahalede  bulunamayız” diye konuştu.

'SINAVIN TEKRAR EDİLMESİ GEREKİR'

Sabah haberi okuyunca ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'den bilgi aldığını  belirten Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, “Söylenen doğru. Soruların yüzde 70'i  ortaktı. Bu olmaması gereken bir durum. Bunun için derhal sınavın iptal edilmesi  ve tekrarlanması gerekir. Şimdilik söyleyebileceğim bundan ibarettir. Başka bir  bilgi gerçekten yoktur” dedi.

Haberin Devamı

“ÖSYM'de neler oluyor? Çok fazla sınavda çok ciddi şaibeler, hatta  şaibenin ötesini geçti. Sizin de saptadığınız bir sorun söz konusu” sözleri  üzerine YÖK Başkanı Özcan, “Onlarla konuşmadan size daha detaylı bilgi veremem.  Önce bilgileneyim, ondan sonra size öğrendiklerimi aktarırım. İptalini karar  vermişler, biz de iptal edilmesini talep ederiz. Ancak kendi kararlarıyla” diye  konuştu.

Prof. Dr. Özcan, “Sizden sanıyorum 'Taşeron olarak da ÖSYM ile  çalışıyoruz' şeklinde bir açıklama gelmişti. ÖSYM, sizin adınıza düzenliyor bazı  sınavları. Bu yöntem devam mı edecek?” sorusuna “Şimdilik devam edecek. Başka  bir yeni formül bulunana kadar böyle gitmek durumundayız” karşılığını verdi.
Endişelerini nasıl gidereceği sorulan Prof. Dr. Özcan, “Diyalogla,  konuşarak. Hataların yapılmamasını sağlayarak, tekrarını önleyerek. Bu türden  önlemler tecrübeyle olacağa benziyor. İnşallah yakın zamanda bu tür kazalarla,  yanlışlıklarla karşılaşmayız” dedi.

Prof. Dr. Özcan, “Yapısal bir değişikliğe ihtiyaç var mı?” sorusuna,  “Şimdi onu söyleyemem. Biliyorsunuz yeni bir yapısal değişiklikten çıktılar.  Yeni bir kanunları, teşkilatları var. Bundan sonra yeni bir yapılanmadan  bahsetmek abes olur” şeklinde cevapladı.

Haberin Devamı

SINAV TEKRARLANACAK

Tıpta Denklik Sınavı, ÖSYM Başkanı Ali Demir döneminde yapılan 5 sınav içinde YÖK Başkanı Özcan tarafından da hatalı olduğu kabul edilen tek sınav... Özcan'ın 'Sınav tekrar edilmeli' yönündeki açıklamasından bir kaç saat sonra ÖSYM, 29 Mayıs'ta yapılan Tıpta Denklik Sınavı'nın 3 Temmuz Pazar günü Ankara'da yeniden yapılacağını duyurdu.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği uyarınca, 29 Mayıs 2011 tarihinde yapılan ve 572 adayın katıldığı 2011-STS 2. Aşama Sınavında sorulan soruların geçmiş yıllarda yapılan sınavlardaki bazı soruların tekrarı niteliğinde olduğu anlaşıldığından, ÖSYM Yönetim Kurulunca sınavın yenilenmesine karar verildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Açıklamaya göre, 2011-STS 2. Aşama Sınavı, 3 Temmuz 2011 Pazar günü Ankara'da yapılacak. Adaylardan yeniden başvuru alınmayacak ve sınav ücreti talep edilmeyecek.

Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi'ni, “TC Kimlik Numarası/Y.U Numarası” ve “şifreleri” ile 24 Haziran 2011 tarihinden itibaren ÖSYM'nin “http://ais.osym.gov.tr” internet adresinden edinecek.

ÖSYM, konu hakkında gerekli incelemenin başlatıldığını da duyurdu.

YGS MAĞDURU 4 ADAY İÇİN SINAV YARIN

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!