Times: Polis temmuz saldırılarına dair hiçbir şey bulamadı

Güncelleme Tarihi:

Times: Polis temmuz saldırılarına dair hiçbir şey bulamadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2006 11:33

İngiltere'de yayımlanan The Sunday Times gazetesi, polis ve istihbarat örgütlerinin, aylar süren soruşturmaya rağmen, Londra'da geçen 7 Temmuz'da düzenlenen bombalı saldırı ve 21 Temmuz'daki saldırı girişimleri hakkında hiçbir ipucu bulamadığını yazdı.

Gazetenin haberinde, güvenlik birimlerinin konuyla ilgili 8 sayfalık bir rapor hazırladığı ve bu “içi boş” raporun Başbakan Tony Blair'e sunulduğu iddia edildi. Times, raporda, üç bombacının Pakistan ziyaretlerinde ne yaptıklarının hala bilinmediği, bombalı saldırı planının nerede ve nasıl yapıldığına dair hiçbir ipucuna ulaşılamadığı ve en önemlisi saldırının ardında kimin bulunduğunun ortaya çıkartılamadığının yazıldığını duyurdu. Raporda, saldırıların ardında El Kaide'nin bulunup bulunmadığının da bilinmediğine işaret edildiğini yazan Times, raporun 7 Temmuz saldırısı kurbanlarının ailelerini kızdıracağı yorumunda bulundu.

News of The World gazetesinin yayımladığı ve Independent on Sunday gazetesinin de alıntı yaptığı bir başka haberde ise bombalı saldırıların hemen ardından yapılan bir operasyon sırasında metroda vurularak öldürülen Brezilyalı Charles de Menezes konusunda polisin çok sayıda delili yok ettiği ya da yanıltıcı şekilde kullandığı öne sürüldü.
Özellikle genç elektrik teknisyeninin son dakikalarında kendisine sorulan sorulara verdiği yanıtların polis tarafından yapılan hatayı örtmek için bilinçli olarak değiştirildiğini öne süren İngiliz basını, Brezilyalı genci bir Arap terörist zannedip durduran polisin yaptığı büyük hatanın, bağımsız bir komisyonun raporunda yer aldığını duyurdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!