Tifo şüphesiyle 102 kişi hastanede

Güncelleme Tarihi:

Tifo şüphesiyle 102 kişi hastanede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2008 14:39

VAN'ın Erçek Beldesi'nde tifo şüphesiyle hastaneye başvuran 157 kişiden yatırılanların sayısı 102'yi buldu.

Sağlık Müdürlüğü inceleme başlattıldığını, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı'ndan da bir ekibin araştırmayı sürdürdüğünü bildirirken, beldenin içmesuyu geçici süreyle kesildi.

Beldede 3 günden bu yana mide bulantısı, baş ağrısı halsizlik şikayetleri arttı. 3 bin 200 nüfuslu Erçek Beldesi'nde tedirginlik artarken tifo şüphesiyle hastanelere başvuru sayısının artması üzerine Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. Sağlık Bakanlığı'ndan gelen uzman ekip inceleme yaparken, kriz masası oluşturuldu. Bu arada tifonun kaynağı olduğu gerekçesiyle Belediye tarafından beldenin içme suları geçici olarak kesildi.

Çoğ çocuk olmak üzere tifo şüphesi ile önceki gün hastenelerde tedavi altına 86 kişinin ardından başvuranların sayısının 156’ya yükseldiği belirtildi. Bunlardan 102’si hastanelerde yatırılarak tedavi altına alınırken, 54 hastanın ise ayakta tedavi edildiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı ekipleri Erçek Beldesi'ndeki su deposunda incelemelerde bulundu. Ekip, deponun kullanımı ve durumu hakkında inceleme yaparak rapor hazırladı. Van Sağlık Müdürlüğü Çevre Şube ekipleri ise su deposuna krolama yaparak bakım çalışması yaptı. Depodan alınan su numuneleri analiz için Ankara'daki Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı Laborutavarı'na gönderildi. Analiz sonuçları gelen kadar beldedeye şebekeden su verilmeyeceği belirtildi.

Van Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, tifo şüphesiyle hasta sayısının giderek artması üzerine sağlık kuruluşlarında gerekli önlemlerin alındığını söyledi. Dr. Özer, şöyle dedi:
“102 kişinin yataklı tedavisi sürüyor. Hastaların sağlık durumları iyiye gidiyor. Bugün yapılan kontroller sonucu birçok hastayı taburcu etmeyi düşünüyoruz. Hastaların klinik ve laboratuar bulguları ‘Salmonella' (Tifo) enfeksiyonu ile uyumlu bulunmuştur. Laboratuvar incelemelerinde, 1 hastanın tanısı laboratuvar olarak doğrulanmış, diğer hastaların kesin tanı ile ilgili tetkikleri devam etmektedir. Hastaların klinik durumları iyi olup, halen ağır hastamız yoktur. Belde belediyesi ile koordineli çalışılarak hastalığın önlenmesi ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir. Beldenin geçici olarak içmesuları kesildi. Sulardan alınan numunelerden gelen sonuca göre hareket edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!