“Ticari araçların hepsi aynı kefeye konulmamalı”

Güncelleme Tarihi:

“Ticari araçların hepsi aynı kefeye konulmamalı”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2013 09:46

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu sigorta uygulamasında şehir içinde çalışan taksi, minibüs ve servis araçları ile halk otobüsleri gibi ticari araçların hepsinin aynı kefeye konulmaması gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, şehir içinde çalışan bir taksinin iki kez sinyal lambası değişse bile iki kez kaza yapmış diye değerlendirildiğini belirterek, “Kimse hangi ticari araca ne kadar hasar ödenmiş diye bakmıyor. Şehirlerarası taşımacılık yapan araç devrildiğinde yüz binlerce lira hasar ödenirken iki kez sinyal lambası değişen taksiye 150 lira hasar ödeniyor” değerlendirmesinde bulundu.

Sigorta şirketlerinin, şehiriçi araçlarla şehirlerarası araçların trafik sigortası ve kaza istatistiğini çıkarması gerektiğine dikkati çeken Palandöken, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ticari araçların hepsi aynı kefeye konulmamalı. Şehir içinde çalışan taksi, minibüs ve servis araçları haksız yere daha fazla zorunlu sigorta ödüyor. Madem bu sigortanın yapılması zorunlu, o halde Hazine Müsteşarlığı, tüm araçlar için istatistik çıkarılmasını da zorunlu hale getirmeli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!