Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümü nedir? Tıbbi Laboratuvar Teknikleri taban puanları

Güncelleme Tarihi:

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümü nedir Tıbbi Laboratuvar Teknikleri taban puanları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 17:12

Gelecekte sağlık alanında bir kariyer hedefleyen çok sayıda öğrenci, son dönemlerin popüler bölümü Tıbbi Laboratuvar Teknikleri hakkındaki araştırmalarını yoğunlaştırdı. Bölüm hakkında detayları araştıran üniversiteli adayları, özellikle taban puanları ve iş imkanlarını sorguluyor. Peki, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümü nedir?

Haberin Devamı

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümü son günlerde en çok merak edilen iki yıllık bölümlerden oldu. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümünün ne olduğuna, iş imkanlarına ve müfredatına yönelik araştırma yapan öğrenciler bir yandan da Tıbbi Laboratuvar Teknikleri taban ve tavan puanlarını sorguluyor. İşte, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümüne dair merak edilen tüm soruların yanıtı ve taban puanları hakkında bilgiler...

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programının amacı, başlıca klinik biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji, moleküler biyoloji ve genetik laboratuvarlarında kimyasal analizleri yapacak eleman yetiştirmektir. Sağlık Meslek lisesinin tıbbi laboratuvar bölümü mezunu öğrenciler bu programı tercih edebilirler.

Tıbbi laboratuvar teknikerliği Programında eğitim süresi içinde öğrenciler; temel tıp bilimlerinden yoğun bir eğitim almaktadır. Mesleki dersler olarak biyokimya, mikrobiyoloji, immunoloji, laboratuvar yöntem ve hesaplamaları, patoloji, genetik, hematoloji, endokrin derslerinin yanı sıra anatomi, fizyoloji,etik, yabancı dil, Türk dili ve Atatürk ilkeleri dersleri verilmektedir. Öğrenciler, tıbbi etik ve deontolojik kurallara sıkı sıkıya bağlı, hasta haklarına saygılı her an her şartta verilen görevi yerine getirebilecek ruhsal ve fiziksel yapıya sahip kişiler olarak yetiştirilmektedir.

Haberin Devamı

Programda yer alan mesleki uygulama ve stajların tümünü tamamlayarak Tıbbi Laboratuvar Teknikeri Unvanı ile programdan mezun olmaktadırlar. Tıbbi Laboratuvar teknikerleri çalıştıkları laboratuvar ve bilim dallarında uzman yönetiminde, tekniklere uygun test ve analizler yaparlar. Mezunlar çeşitli sağlık kuruluşlarında, özel klinikler ve tahlil laboratuvarlarında, sağlık kuruluşlarının araştırma merkezlerinde, hıfzısıhha enstitülerinde ve gıda sanayi işletmelerinde, tıp alanında araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler. Programdan mezun olan öğrenciler "Biyoloji, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri" bölümlerine dikey geçiş yaparak lisans eğitimi yapabilirler.

Haberin Devamı

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programının amacı, sağlık kurumları bünyesindeki tanı ve tedavi laboratuarlarında hastanın durumu ile ilgili olarak, hekimin gerekli gördüğü tıbbi analizleri yapabilen laboratuvar teknikeri yetiştirmektir. Bu program mezunları laboratuvar ekipman, makine, araç ve gereçlerini kullanarak tıbbi materyallerin biyokimyasal, mikrobiyolojik, patolojik ve hematolojik analizlerini yapma bilgi ve becerisine sahip olurlar.

TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!