Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümü nedir? Tıbbi Görüntüleme Teknikleri taban puanları

Güncelleme Tarihi:

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümü nedir Tıbbi Görüntüleme Teknikleri taban puanları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 16:55

YKS tercih işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. İyi bir üniversitede istedikleri bölümleri okuma hayali kuran milyonlarca öğrenci, tercih süreci devam ederken bölüm araştırması yapmaya devam ediyor. TYT puanı ile öğrenci alan iki yıllık bölümlerden olan Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümü de son günlerde merak konusu oldu. Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümünün ne olduğuna, iş imkanlarına ve müfredatına yönelik araştırma yapan çok sayıda öğrenci, bir yandan da Tıbbi Görüntüleme Teknikleri taban ve tavan puanlarını sorguluyor. Peki, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümü nedir?

Haberin Devamı

Gelecekte sağlık alanında bir kariyer hedefleyen çok sayıda öğrenci, son dönemlerin popüler bölümü Tıbbi Görüntüleme Teknikleri hakkındaki araştırmalarını yoğunlaştırdı. İşte, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümüne dair merak edilen tüm soruların yanıtı ve taban puanları hakkında bilgiler...

Tanı ve tedavi amaçlı yüksek teknolojiye sahip görüntüleme sistemlerini (Konvansiyonel ve Dijital Radyoloji, Floroskopi, Dijital Substraksiyon Anjiografi, Bilgisayarlı Tomografi, Manyetik Rezonans Görüntüleme vb.) eğitimi süresince edineceği temel tıp ve radyoloji bilgilerinin ve hastane uygulamalarının ışığında kullanabilen, gelişen teknolojiyi sahada uygulayabilecek teknik donanımda, bilgiyi sentezleme becerisine sahip, göz ve el koordinasyonunu rahat kullanabilen, bunları yaparken kendi ve hasta sağlığı açısından radyasyondan korunma ile ilgili bilgilerini yorumlayıp uygulayabilme tecrübesine ve hekim ile koordinasyon becerisine sahip “Profesyonel Tıbbi Görüntüleme Teknikeri” yetiştirilmektir.

Haberin Devamı

Programın amacı, Hekim tarafından X- ışınlarının hastalığın tanısında kullanılması için yürütülen çalışmalarda ihtiyaç duyulan yardımcı eleman yetiştirmektedir. Sağlık Meslek Lisesi mezunu olan öğrenciler bu programı tercih edebilirler. Radyoloji programında öğrencilere; radyolojik görüntüleme yöntemleri, radyasyon onkolojisi, radyasyon güvenliği ve korunma, anatomi, fizyoloji, biyofizik gibi temel derslerin yanında güzel sanatlar, deontoloji gibi sosyal dersler de verilmektedir.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı mezunları devlet, üniversite, özel hastaneleri, özel tıp merkezleri ve özel görüntüleme merkezlerinin Radyoloji (Konvansiyonel Radyoloji, Bilgisayarlı Tomografi, Manyetik Rezonans, Anjiografi, Mamografi, Fluoroskopi), Nükleer Tıp ve Radyoterapi departmanlarında tekniker unvanıyla çalışabilir. Programi tüm gereksinimlerini yerine getirerek basari ile tamamlayan mezunlar "Tıbbi Görüntüleme Teknikleri alaninda Önlisans Diplomasi" derecesi alIrlar.

TABAN PUANLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!