THY iç hatları ayırmayı düşünüyor

Güncelleme Tarihi:

THY iç hatları ayırmayı düşünüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları iç hatlarını ayrı bir şirket olarak yapmayı planlıyor. Özel Hava Yolu kuruluşlarının da ortak olması planlanan çalışma şimdilik sadece düşünce aşamasında. Başbakan Mesut Yılmaz'ın da bu konuda bir çalışma yapılması isteği üzerine harekete geçildiği ve iç hatların ayrılmasının şirkete ne fayda sağlayacağının araştırıldığı öğrenildi. Bilindiği gibi, bazı havayolu şirketleri iç hatlarını ayrı şirket olarak düzenliyorlar. Örneğin Air France iç hatlarında Air Inter olarak sefer yapıyor. THY'nin de böyle bir örnekten yola çıktığı, iç hat şirketinin kurulması halinde çok ortaklı bir yapının oluşturulacağı, böylece az karlı olan iç hatlarda riskin paylaşımına gidileceği öne sürülüyor.

İsrail’de 3 gün bedava otel

El-Al İsrail Hava Yolları 31 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul ya da Antalya'dan İsrail'e uçacacak yolculara üç gün bedava otel veriyor. Bu hizmetin verildiği tüm oteller 4 ya da 5 yıldızlı ve hepside deniz kenarında. Yani 369 Dolara Tel-Aviv'e gidiş dönüş bileti alanlar bu bedava otel imkanından yararlanacaklar. Bu fiyata ayrıca otelde kahvaltı ve servis vergisi de dahil. El-Al kış sezonundaki yoğun yolcu trafiği nedeniyle her gün yaptığı seferlere ek olarak 31 Ekim’den itibaren cuma günleri saat 12.10’da Tel-Aviv'e bir ek sefer koyacak.

Kısa pistin 24 yönüne ILS kuruluyor

Yıllardır, Ataköy bloklarının yüksek olması nedeniyle süzülüş açısı (Glide Path) ayarlanılamadığı gerekçesiyle ILS konulamayan 24 yönüne ILS monte edilecek.

Aletli iniş sistemi olarak bilinen ILS'in iyi sonuç vermeyeceği sanılan kısa pistin 24 başına en son yapılan ölçümlerde üç derecelik bir düzenlemeyle ILS takılabileceği en yüksek maniaya 30 metre mesafeden alçalma yapılabileceği tespit edildi. Böylece Ataköy üzerindeki alçalma tehlikesi de kalmayacak. Sistem, en son teknolojinin kullanılması nedeniyle çevre binalardaki radyo dalgalarını da etkilemiyor.

Ayrıca kurulan 900 metrelik 'Hassas Yaklaşma Işıkları' açılı olmaları nedeniyle pilotların görerek iniş yapmalarına da destek sağlıyor.

THY'nin 13.45 uçağıyla 2 Ağustos 1997 günü Londra-Heatrow Havalimanı'na gidecek olan kardeşimin biletini, arkadaşında unutuğunu bir gece önce fark ettik. Havalimanında bir THY yetkilisi, bilet okeyli olduğu için check-in sırasında sorun yaratmayacağını belirtti. Ancak görevliler Atatürk Havalimanı'na gittiğimizde tekrar bilet alınması gerektiğini söylediler. Bilet ücreti bize Londra'da iade edilecekti. Gerekli başvuru ve yazışmaları yapmamıza rağmen şu ana kadar bize her hangi bir cevap gelmedi. Bilet ücreti ödenmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!