thrst

Güncelleme Tarihi:

thrst
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2013 14:50

Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul Üniversitesi Ziya Gün Vakfı’na ait 26 bin metrekarelik bir arsayı yıllık 385 bin liraya kiralayarak tüm sosyal donatı alanları olan bir park haline getirdi.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Murat Aydın “2007 yılında İ.Ü. Rektörü Mesut Parlak, üniversiteden birkaç yetkili ile birlikte bu arazinin imara açılması için makamımda beni ziyaret etti. Onlara ‘bu arsayı ancak ihtilal bir belediye başkanı imara açar’ dediğimde ‘hoşça kalın’ bile demeden makamı terk ettiler” dedi.


Türkiye’nin ilk ve tek kiralık parkı Zeytinburnululara hizmet veriyor.  Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın,  yönetime geldiklerinde ilçede 272 bin metrekare olan yeşil alan miktarını yaklaşık 1.5 milyon metrekareye çıkardıklarını kaydetti. Parklara sadece yeşil alan olarak bakmadıklarını ifade eden Aydın, çok fonksiyonlu temalı parklar geliştirdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Türkiye'de parklara atletizm koşu pisti yapan ilk belediye biziz. Merkezefendi Spor Parkı’ndaki yaptığımız bu ilk uygulama ile parkın hemen yanında bulunan Atatürk İlk Okulu’nda bir atletizm takımı kurduk ve bir yıl sonra Türkiye şampiyonu çıkardık.  Zeytinburnu zamanında ne yazık ki iyi planlanmamış, çocuklar düşünülmeden hareket edilmiş. Şimdi biz park yapmak için milyonlarca liralık istimlak yaparak buraları yeşil alana çeviriyoruz.”

 

Haberin Devamı

TÜRKİYE'NİN İLK VE TEK KİRALIK PARKI İÇİN HER AY 32 BİN LİRA ÖDENİYOR


Telsiz Mahallesi’nde İstanbul Üniversitesi Ziya Gün Vakfı’na ait 26 bin metrekarelik bir arsayı kiraladıklarını ve park haline getirdiklerini anlatan Başkan Aydın, arsa için vakfa her ay 32 bin lira kira ödediklerini söyledi. Başkan Aydın şöyle konuştu:


“Dr. Gün, 1940'larda vefat etmiş bir akademisyen. Tüm mal varlığını da üniversite bünyesinde kurduğu vakfa bağışlamış. Bu arsayı da spor alanı olarak vakfetmiş. Belediye başkanı olduğumda burası imara açılmıştı. Yaptığımız çalışmalarla imara kapattık. Burada hastane ve konutlar yapılacaktı. Ancak bunu engelledik. Hatta 27 Haziran 2007 yılında dönemin İ.Ü. Rektörü Mesut Parlak ile üniversite yönetiminden birkaç kişi beni makamımda ziyaret ederek, vakfa ait bu arazinin, üstelik de Dr. Ziya Gün’ün vasiyetine rağmen, imara açılmasını istediler. Tüm ısrarlarına karşı çıkarak onlara ‘Burayı ancak ihtilal bir belediye başkanı imara açar’ dedim. Bunun üzerine ‘hoşça kalın’ bile demeden makamı terk ettiler. Sonra burayı bize kiraladılar. Bu kira ile öğrenciler burs alıyor. Ancak vakıf parkı tahliye ettirmek için 4. İcra Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme ilk aşamada talebi reddetti. Süreç devam ediyor.''


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!