The Onion: "Suriye, ikinci bir Belgrad kuşatması olmayacak"

Güncelleme Tarihi:

The Onion: Suriye, ikinci bir Belgrad kuşatması olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2013 10:45

ABD'nin Zaytung'u olarak bilinen mizahi haber sitesi The Onion, Başkan Barack Obama'nın "Suriye Irak olmayacak, Afganistan olmayacak" açıklamasından hareketle yayınladığı uydurma haberinde "Başkan Amerikalılara bunun yeni bir Belgrad Kuşatması olmayacağının teminatını verdi" dedi.

Haberin Devamı

Sosyal medyada Türk kullanıcılar arasında büyük ses getiren habere göre, Obama "ABD'nin Suriye'deki varlığının hiçbir şekilde Osmanlıların 1456'da Belgrad'ı kuşatmasını hatırlatmayacağını" söyledi.

Obama, "Elbette ülkede birçok kişinin Suriye'ye müdahalenin bir başka Belgrad Kuşatması'na dönüşeceği konusunda kaygılı olmasını anlıyorum ancak sizi temin ederim ki bu operasyon hızlı ve kararlı olacak ve hiçbir şekilde Osmanlı İmparatorluğu'nun Nándorfehérvár'daki ihtiyatsız işgaline benzemeyecek. Bizim Suriye'deki misyonumuz Osmanlıların 550 yıl önceki misyonundan çok farklı. Karaya postal değmeyecek, saldırılar iki ya da üç gün sürecek ve hiçbir şekilde 200 kadırgayla ya da 300 topla saldırmayacağız. Size şunun sözünü veriyorum. Yönetimim ve ben sultan İkinci Mehmed'in hatalarını tekrarlamayacağız. Konstantinopolis'in düşüşünün ardından Macaristan Krallığı'nı dize getirmek için başlatılan seferden dersimizi aldık" dedi.

Haberin Devamı

Habere göre Obama, ayrıca Osmanlı'nın 15'inci yüzyılda yaptığının aksine zayıf istihbarat verileriyle hareket etmediğini ve karşısındaki düşmanı hafife almadığını da belirtti.

Beyaz Saray'ın "Suriye operasyonu Sultan Süleyman'ın 1521'deki başarılı Belgrad Kuşatması gibi olacak" açıklamaları da hatırlatılan haberde buna karşın vatandaşların 1456 endişesi yaşadığı vurgulandı.

BAKMADAN GEÇME!