TGC'de seçim heyecanı

Güncelleme Tarihi:

TGCde seçim heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Olağan Genel Kurulu, çoğunluk sağlanamadığı için dün toplanamadı. Kongre, çoğunluk aranmadan 26-27 Mart tarihlerinde Basın Sarayı Burhan Felek Konferans Salonu'nda yapılacak.

Yaklaşık 2 bin 500 üyesi bulunan TGC'nin yönetimi için şimdiki başkan Nail Güreli ile Orhan Taşan ve Seraceddin Zıddıoğlu başkanlığında 3 liste bulunduğu, ancak son anda dördüncü listenin de çıkabileceği belirtildi.

Başkanlığa tekrar adaylığını koyan TGC Başkanı Nail Güreli, Refahyol Hükümeti döneminde sansür yasası diye anılan ve basına ağır yasaklar getirmeyi öngören girişimi engellediklerini vurgulayarak ‘‘Bugünkü hükümetin de Radyo Televizyon Yasası'nın 2 maddesinde eşitlik ve çok seslilik aleyhine yapmaya kalkıştığı değişikliğe karşı çıktık ve durdurduk ’’ dedi.

TGC Başkanlığı'na aday olan TRT İnceleme Araştırma Kurulu Üyesi, TRT İstanbul Bölge eski Müdürü Orhan Taşan da, TGC Yönetim Kurulu'nda üye olarak 6, Başkan Yardımcısı olarak da 4 yıl süreyle görev yaptığını belirtti. Taşan, seçilmeleri halinde Basın Fonu Projesi oluşturacaklarını, 3 milyon civarındaki toplam tirajı 5 yılda 15 milyona çıkaracak, ‘Her Eve Bir Gazete Kampanyası’ düzenleyeceklerini söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!