TGC, gazeteci Arslan'ın tehdit edilmesini kınadı

Güncelleme Tarihi:

TGC, gazeteci Arslanın tehdit edilmesini kınadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2011 18:30

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), gazeteci Adem Yavuz Arslan'ın, öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink hakkında yazdığı kitap nedeniyle tehdit edilmesini kınadı.

Haberin Devamı

TGC'den yapılan yazılı açıklamada, Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan'ın Hrant Dink hakkında yazdığı kitap nedeniyle tehdit edilmesinin basın özgürlüğü açısından büyük bir “utanç kaynağı” olduğu belirtildi.

Açıklamada, Ocak 2007'de öldürülen Dink hakkında “Bir Ermeni Var: Hrant Dink Operasyonunun Şifreleri” başlıklı bir kitap yazan Arslan'ın, mektupla kalaşnikof mermisi ve beyaz renkli bir bere gönderilerek tehdit edilmesinin demokrasi açısından vahim bir durum olduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

“Hrant Dink, evrensel barışı savunup ırkçılığa ve ayrımcılığa korkusuzca karşı çıktığı için öldürüldü. Hrant Dink cinayetinin arkasındaki azmettirici odaklar ise hala açığa çıkarılamadı. Tıpkı daha önceki gazeteci cinayetlerinde olduğu gibi gerçeğin üstünün kamuoyuyla paylaşılmadan örtülmesinden ve davanın zaman aşımına uğratılmasından endişe duyuyoruz. Meslektaşımız Adem Yavuz Arslan'ın cinayetin aydınlığa kavuşturulması için yazdığı bir kitap nedeniyle tehditle baskı altına alınması, gazetecilerin ne kadar ağır şartlarda görevlerini yapmaya çalıştığının çok kötü bir örneğidir.

Haberin Devamı

Yetkilileri, Arslan'ın uğradığı tehdidin kaynağını ortaya çıkarmak için göreve çağırıyoruz. Türkiye'de daha fazla demokrasi isteyen herkesin, halkın doğru ve yansız haber alma hakkı ve basın özgürlüğüne sahip çıkması gerektiğini hatırlatıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!