Tezkereyi görüşmüştük

Güncelleme Tarihi:

Tezkereyi görüşmüştük
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2005 01:52

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın gizli buluşmasının altından Anayasa değişikliği pazarlığı değil, Irak savaşı ve 1 Mart tezkeresi görüşmesi çıktı. AKP’den istifa eden Erkan Mumcu’nun yaptığı açıklamayla ortaya çıkan Erdoğan-Baykal gizli buluşmasının, 1 Mart tezkeresinin Meclis’te reddedilmesinden tam bir hafta önce 22 Şubat 2003’te gerçekleştiği öğrenildi.

Buluşma, Abdullah Gül’ün Başbakan olduğu dönemde Erdoğan’ın AKP Genel Başkanı sıfatıyla yaptığı talep üzerine gerçekleşti. Görüşmeyi doğrulayan Baykal, şunları söyledi:

‘Türkiye bir sürü önemli konuyla karşı karşıyaydı. Böyle bir ortamda iktidar partisinin genel başkanının talebi üzerine karşılıklı değerlendirme ihtiyacı içinde buluştuk. Görüşmeyi kamuoyunun telaşla ele alacağı bir duruma sokmayalım, basına haber vermeyelim denildi.’

Görüşmede Erdoğan ve Baykal, Gül hükümeti tarafından TBMM’ye sunulmaya hazırlanan Irak tezkeresini değerlendirdi.

PAZARLIK YOK

Erdoğan’la siyasi yasağının kaldırılmasına destek verme karşılığında YÖK Yasası’nı gündeme getirmemesi pazarlığı yaptığı yolundaki Erkan Mumcu’nun iddiasını yalanlayan Baykal, şöyle dedi:

‘Pazarlık falan yapmadım. Ne pazarlığı yapacağım. Ben yüzde 34 oy almış ve tek başına iktidar olmuş bir partinin genel başkanının şiir okudu diye yasaklı olmasını demokratik anlayışıma uygun bulmam. Bu nedenle de yasağının kalkmasını açıktan grup toplantılarında anlatmışım.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!