Tezkeresini aldı şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Tezkeresini aldı şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2006 17:27

HAKKARİ-Şemdinli'de Irak sınırında bulunan karakolda vatani görevini tamamlayıp terhis olan askerleri taşıyan helikoptere bu sabah PKK’lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Roketatar, helikoptere isabet etmezken, uzunlu namlulu silahlardan çıkan bir kurşun tezkeresini alan erlerden Hüseyin Ay'ı şehit etti.

Haberin Devamı

Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Aktütün Sınır Karakolu’nda terhis olar erler, memleketlerine uğurlanmak için bu sabah Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’na getirilmek üzere Sikorsky helikoptere alındı. Askerleri Hakkari’ye

  ULAŞIM HAVADAN
Türk Silahlı Kuvvetleri, Van ve Hakkari'de, özellikle sınırda görev yapan askerleri güvenlik gerekçesiyle havadan taşıyor. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden hava yoluyla Van'a giden askerler Ferit Melen Havaalanı'ndan toplu halde alınarak Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na götürülüyor.

Van'daki sınır birliklerinde görev yapacak askerler helikopterle tek tek birliklerine bırakılırken, Hakkari'deki birliklere gidecek askerler yine helikopterlerle Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'na gönderiliyor. Aynı yol askerlerin terhis olmasında da izleniyor.

götürülmek üzere havalanan helikoptere kısa süre sonra PKK’lı teröristler uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla ateş açtı.

Haberin Devamı

ARKADAŞLARININ KUCAĞINDA ŞEHİT OLDU

Roketatar isabet etmezken, uzun namlulu silahlardan çıkan kurşunlardan biri helikopterdeki erlerden Hüseyin Ay’ın göğsüne saplandı. Helikopter pilotu, ağır yaralı er Hüseyin Ay'ı hemen hastaneye yetiştirmek için bölgeden uzaklaştı ancak er Hüseyin Ay, hastaneye ulaştırılamadan arkadaşlarının kucağında helikopterde şehit oldu. Hüseyin Ay’ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Çanakkale’ye gönderildi. Güvenlik güçleri bölgede hava destekli operasyon başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!