Teziç: Türban düzenlemesi yasaya karşı hile

Güncelleme Tarihi:

Teziç: Türban düzenlemesi yasaya karşı hile
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2005 12:54

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, ”üniversitelerde siyasi simge haline gelmiş giysiyle ilgili yargı kararları bulunduğunu” belirterek, bu kararların tüm kurumları bağladığını söyledi. Teziç, “Yargı kararlarını etkisiz hale getirebilmek için yapılacak yasal düzenlemeler de yerine göre kanuna ya da Anayasa'ya karşı hile oluşturur” dedi.

Haberin Devamı

Teziç, Rektörler Komitesi toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, son günlerde “üniversitelerde siyasi simge haline gelmiş giysiyle ilgili ve bunun çözümü konusunda ortaya düşünceler atıldığını” kaydetti. Teziç, bu konudaki görüşlerini geçen yıl yapılan bir toplantıda ifade ettiklerini belirtti.

  

“YASA VE ANAYASA’YA KARŞI HİLE”

 

“Bu konunun üniversitelerin konusu olmadığını” vurgulayan Teziç, Anayasa Mahkemesi'nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin ve Danıştay'ın kararları ve içtihatları bulunduğunu ifade etti. Teziç, şöyle devam etti:

  

Haberin Devamı

“Yargı kararları, yürütmeyi de yasama organını da Cumhurbaşkanı'nı da bütün kurumları da bağlar. Bu bağlayıcılık karşısında başka bir çözüm biçimini gündeme getirmenin, tartışmanın hiç yeri yok. Biz bu kararlara bağlıyız. Devletin organları da bunlara bağlıdır. Bunlara uymaktan başka çaremiz yok. Çözüm yolları tatmin edici olmasa bile biz öncelikle mevcut yargı kararlarının oluşturduğu çerçeveye sadık kalmak zorundayız. Onun için yasal anlamda bir çözüm önerisini de getirmek durumunda değiliz.

  

Bu kararları aşabilmek için, yargı kararlarını etkisiz hale getirebilmek için yapılacak yasal düzenlemeler de yerine göre ya kanuna ya da Anayasa'ya karşı hile oluşturur. Bu terimler benim kullandığım terimler değil, hukukta yerleşmiş olan kavramlarla konuşuyorum. Bu konuda bizim gündemimizde yer almayacaktır, alması da doğru değil.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!