TEV'den yurtdışı bursu

Güncelleme Tarihi:

TEVden yurtdışı bursu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk Eğitim Vakfı 1998-1999 öğretim yılı için yurtdışında yüksek lisans öğrenimi için burslar veriyor. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan, yükseköğretim süresince 4 üzerinden en az 3, 100 üzerinden de en az 75 genel not ortalamasına sahip bulunan, öğrenim göreceği ülkenin dilini öğrenimi sürdürebilecek düzeyde bilen ve yurtdışındaki öğrenimini kendi imkanlarıyla yapamayacak olan adaylar, burs için, 24 Ekim Cuma Günü'ne kadar başvuruda bulunacaklar. Öğrencilerin yurtdışında yüksek lisans eğitim görecekleri ülkeler ve bölümleri şöyle:

ABD: Bilgisayar Mühendisliği, Enformasyon Teknolojileri ve İletişim Mühendisliği, İşletme Yönetimi, Uluslararası Finans ve Ticaret Hukuku, Devletler Hukuku, Avrupa Hukuku, Müzecilik, Piyano, Nefesli Çalgılar, Yaylı Çalgılar, Şan ve Opera.

İNGİLTERE: Ekonomi, Uluslararası İlişkiler, Radyo ve TV Gazeteciliği, Halkla İlişkiler, Turizm Politikası, Elektronik-Elektrik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik.

ALMANYA: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Enformasyon Teknolojisi ve İletişim Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Proses Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Yapı Mühendisliği, Su Kaynakları Mühendisliği, Enformasyon ve İletişim Sistemleri, Matematik, Malzeme Bilimi, Uluslararası Fizik Çalışmaları, Almanca, Kültür ve İletişim, Ekonomi ve İşletme

DANİMARKA: Metroloji, Çevre Mühendisliği






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!